1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Siyasetin Devlerinden Recai Kutan 94 Yaşında Vefat Etti: Başsağlığı Mesajları Sıcağı Sıcağına!

Siyasetin Devlerinden Recai Kutan 94 Yaşında Vefat Etti: Başsağlığı Mesajları Sıcağı Sıcağına!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Recai Kutan’ın vefatı, Türk siyasetinde saygın bir ismin kaybı olarak büyük bir üzüntü yarattı. Saadet Partisi Kurucu Genel Başkanı Recai Kutan, 94 yaşında hayatını kaybetti. Parti tarafından yapılan açıklamada, “Saadet Partisi Kurucu Genel Başkanımız, Yüksek İstişare Kurulu Üyemiz, ESAM Genel Başkanı Muhterem Büyüğümüz Recai Kutan’ın vefatını derin bir üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız. Milletimizin ve camiamızın başı sağolsun” denildi.

Kutan’ın vefatı üzerine birçok siyasi isim başsağlığı mesajları paylaştı. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, “Millî Görüş hareketinin duayenlerinden; ahlakı, kişiliği ve devlet adamlığıyla Türk siyasetinin saygın isimlerinden, ömrünü Allah’ın rızasına ve Türkiye’nin kalkınmasına adayan Recai Kutan ağabeyimizi kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyoruz. Rabbim onu rahmetiyle kuşatsın, mekânı cennet olsun” ifadelerini kullandı.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş da Kutan için başsağlığı mesajları yayımladı.

Mehmet Recai Kutan, 1930 yılında Malatya’da doğdu. İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesi mezunu olan Kutan, 1969 yılında Türk Mühendislik Müşavirlik ve Müteahhitlik kurumunda genel müdür olarak çalışmaya başladı. Siyasete atılarak MSP Genel Başkan Yardımcısı olan Kutan, MSP’den Malatya milletvekili olarak seçildi ve 1977 koalisyon hükümetinde imar ve iskan bakanlığı görevini üstlendi.

1980 ihtilali sırasında tutuklanan ve cezaevinde kalan Kutan, 1983 yılında Refah Partisi’ne geçti ve daha sonra Fazilet Partisi’ne katıldı. 2001’de Saadet Partisi’nin kuruluşunda yer alarak genel başkanlık görevini üstlendi. Türk siyasetine önemli katkılar sağlayan Recai Kutan’ın vefatı siyasi camiada büyük bir boşluk yarattı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Siyasetin Devlerinden Recai Kutan 94 Yaşında Vefat Etti: Başsağlığı Mesajları Sıcağı Sıcağına!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

BBC TÜRK ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin