1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. 6-8 Ekim Katliamının Ardından Yasin Börü ve Arkadaşları Anıldı

6-8 Ekim Katliamının Ardından Yasin Börü ve Arkadaşları Anıldı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Güneydoğu’da, özellikle Diyarbakır’da PKK’nın Kobani bahanesiyle Türkiye’nin farklı kentlerini savaş alanına dönüştürdüğü 6-8 Ekim 2014’te yaşanan olayların üzerinden 10 yıl geçti. Bu süre zarfında 2 polis şehit olurken, 35 kişi de hayatını kaybetti. Diyarbakır’da terör örgütü YPG/PKK yandaşları tarafından gerçekleştirilen izinsiz gösterilerde yaşamını yitiren Yasin Börü ve arkadaşları, anma etkinlikleriyle bir kez daha anıldı. AK Parti Diyarbakır İl Başkanlığı tarafından düzenlenen programda, terör örgütü YPG/PKK yandaşlarınca katledilen Börü ile arkadaşları Ahmet Dakak, Riyat Güneş ve Hasan Gökguz’un kabirleri başında dualar okundu. İl Başkanı Mehmet Raşit Ocak, bu hain saldırının sadece gençlere değil, insanlığa, vicdanlara ve kardeşliğe karşı yapılan bir vahşet olduğunu belirtti.

Yasin Börü’nün babası Fikri Börü, Hasan Gökguz’un babası Mehmet Gökguz ve Ahmet Dakak’ın babası Öztekin Dakak da evlatlarına yapılan saldırıyı lanetledi. Mehmet Gökguz, “6-8 Ekim katliamı unutulmaz, bize bu acıyı yaşatanlar hak ettikleri cezaya çarptırıldı” ifadelerini kullandı. Bu acı dolu olaylar karşısında, hala yürekleri yanan aileler, adaletin bir gün mutlaka yerini bulacağına inanıyor.

Diyarbakır’da HDP’nin çağrısıyla gerçekleşen ve ‘Kobani olayları’ olarak bilinen terör eylemlerinde hayatını kaybeden Yasin Börü’nün arkadaşlarından biri olan Yusuf Er, yaşadığı vahşeti unutamayacağını dile getirdi. Olayın 10. yılına yaklaşmasına rağmen yaşadığı travmanın etkisinden kurtulamayan Er, o gece yaşanan korku dolu anları hala gözleri önünde canlandırabildiğini söyledi. Er, olayın baş aktörleri olarak gördüğü Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ’ın aldığı cezaların yeterli olmadığını ifade etti. Sonuç olarak, yaşanan acı olaylar hala yürekleri yaralıyor ve unutulmamaktadır.

10 yıl sonra açılan dava sonucunda, 18’i tutuklu olmak üzere toplam 108 kişinin yargılandığı davada 22. Ağır Ceza Mahkemesi, olayların fitilini ateşleyen eski HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’a 42 yıl, Genel Başkan Yardımcısı Figen Yüksekdağ’a ise 30 yıl 3 ay hapis cezası verdi. Davada yer alan diğer sanıklar da farklı hapis cezaları aldı ve dosya Yargıtay’a gönderildi. Adaletin tecelli etmesi, acıları bir nebze de olsa hafifletse de, yaşanan kayıpların ve acıların izleri hala tazedir. Bu süreç, toplumda derin yaralar açmış ve üzerinden geçen 10 yıla rağmen unutulmayacak anılara sebebiyet vermiştir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
6-8 Ekim Katliamının Ardından Yasin Börü ve Arkadaşları Anıldı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

BBC TÜRK ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin