1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Eskişehir’de Altın Dolandırıcısı Kuyumcu Yakalandı, Altınlar Kayıp!

Eskişehir’de Altın Dolandırıcısı Kuyumcu Yakalandı, Altınlar Kayıp!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Eskişehir’in Odunpazarı ilçesinde, kuyumculuk işi yapan F.G. (45), Arifiye Mahallesi Kuyumcular Sokak’ta bulunan dükkanında yaklaşık 30 müşterisine altın satışı yapıyor. Müşterilere, kendisinde kalan altınlar için kar payı vaadi veren F.G., toplam değeri yaklaşık 25 milyon lira olan altınları aldıktan sonra dükkanını kapatıp ortadan kayboluyor. Müşteriler, F.G’ye ulaşamayınca durumu polise bildiriyor.

Eskişehir İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, teknik ve fiziki takip çalışmaları sonucunda F.G’nin altınları alıp dükkanını kapattıktan sonra Çorlu ilçesine gittiğini tespit ediyor. Şüpheli, Çorlu’da bir evde saklandığı sırada polis ekipleri tarafından yakalanıyor. Ardından Eskişehir’e getirilen F.G., emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk ediliyor.

Polis ekipleri, baskın sırasında bulunamayan altınların izini sürmeye devam ediyor. Müşterilerine altınları geri veremeyen ve karşılığında vaat ettiği karı sağlayamayan F.G’nin, dolandırıcılık suçundan yargılanacağı belirtiliyor.

Olay, müşteriler üzerinde şok etkisi yaratırken, kuyumcu işletmecileri arasında da endişe oluşturuyor. Güvenilirliği sarsılan kuyumcu sektöründe, müşterilerin güvenini kazanmak için yeni önlemler alınması gerektiği dile getiriliyor.

Eskişehir kentinde yıllardır faaliyet gösteren F.G’nin, müşterilerine yönelik böyle bir dolandırıcılık olayına karışması, kuyumcu esnafını da olumsuz etkiliyor. Altın ticareti yapan diğer işletmeler, benzer olayların yaşanmaması için daha dikkatli olma çağrısı yapıyor.

Polis ekiplerinin, kaybolan altınları bulabilmek için yürüttüğü çalışmalar devam ederken, F.G’nin müşterilerine ne cevap vereceği de merak ediliyor. Dolandırılan müşterilerin, ellerindeki delillerle mahkemede haklarını arayacakları ve F.G’nin yaşadığı evdeki aramada çıkarılan delillerin de davaya ışık tutacağı belirtiliyor. Mağdur müşterilerin, maddi kayıplarını telafi edebilmek için yasal yollara başvurabilecekleri ifade ediliyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Eskişehir’de Altın Dolandırıcısı Kuyumcu Yakalandı, Altınlar Kayıp!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

BBC TÜRK ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin