1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. İstanbul’da Kadın Cinayetleri Protestosu: “AKP Seyretme Yasayı Uygula!”

İstanbul’da Kadın Cinayetleri Protestosu: “AKP Seyretme Yasayı Uygula!”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dün yaşanan iki genç kadının vahşice katledilmesinin ardından Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu, cinayetlerden birinin işlendiği Edirnekapı Surları önünde protesto düzenledi. Eyleme destek veren CHP, DEM Parti, EHP’li Sosyalist Feministler ve diğer birçok sivil toplum kuruluşundan kadınlar katıldı. Pankartlar açılarak, “Cezasızlığa son vereceğiz. Tacizi, cinayeti durduracağız” gibi sloganlar atıldı. Ayrıca 6284 sayılı kanunun uygulanması çağrısı yapıldı ve kadınların eşitlik talepleri vurgulandı.

Eylem sırasında Genç Feministler Federasyonu temsilcisi Güneş Fadime Akşahin, kadın cinayetleri konusunda yetkilileri eleştirerek Edirnekapı Surları önündeki vahşete dikkat çekti. Akşahin, erkeklerin kadınları öldürmeden önce video çektiklerini ve AKP’nin cezasızlık politikalarını sert bir dille eleştirdi. Protestoya katılan diğer kadın örgütlerinin temsilcileri de benzer şekilde kadın hakları ve cinayetler konusunda açıklamalar yaptı.

Ankara’da da Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu, Kadın Meclisleri ve Genç Feministler Federasyonu tarafından bir eylem düzenlendi. İkbal Uzuner ve Ayşenur Halil’in öldürülmesi protesto edilirken, cezasızlık ve taciz konuları gündeme getirildi. Vahşi cinayetlerle ilgili yapılan açıklamalarda, kadınların her gün öldürülmesine ve tacize uğramasına karşı mücadelenin sürdürüleceği vurgulandı.

Eylemlerde, kadın cinayetleri konusunda yapılan açıklamaların yanı sıra AKP’nin cezasızlık politikaları ve erkek egemenliğine karşı çıkışlar öne çıktı. Kadınların sokakta güvende olma hakkı ve eşitlik talepleri dile getirilirken, fail erkeklerin serbest bırakılmasına karşı sert eleştiriler yapıldı. Kadınların özgürlüğünü kısıtlayan ve yaşamlarını tehdit eden her türlü şiddete karşı duruşlarını sürdüreceklerini belirten kadınlar, seslerini duyurmak için eylemlerine devam edeceklerini ifade ettiler.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İstanbul’da Kadın Cinayetleri Protestosu: “AKP Seyretme Yasayı Uygula!”
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

BBC TÜRK ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin