1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Ümraniye’de 8. Geleneksel Türk Okçuluğu Puta Yarışması

Ümraniye’de 8. Geleneksel Türk Okçuluğu Puta Yarışması

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ümraniye Belediyesi tarafından Millet Bahçesi Spor Tesisleri’nde 8. Geleneksel Türk Okçuluğu Puta Yarışması düzenlendi.

Yarışmaya 10 farklı şehirden 507 sporcu katıldı ve küçükten büyüğe dereceye girenler ödüllendirildi.

Ödül töreninde konuşan Bilal Erdoğan, Geleneksel Türk Okçuluk Federasyonunun 2019’da kurulduğunu ve son 5 yılda en hızlı büyüyen federasyon konumuna geldiğini belirtti. Erdoğan, federasyona kayıtlı lisanslı sporcu sayısının 23 bin, kulüp sayısının 750 ve hakem sayısının 1250’ye ulaştığını aktardı.

Erdoğan, Türk okçuluğunun ata sporu olduğunu vurgulayarak gençlerin kendi kimlikleriyle, kültürleriyle ve inançlarıyla yetişmelerini hedeflediklerini ifade etti.

Türkiye’nin geleneksel okçulukta dünyada lider bir noktaya ilerlediğini ve uluslararası arenada daha fazla başarı beklediklerini belirten Erdoğan, yarışmaya katılan sporcuların ileride Türkiye’yi temsil edeceklerine inandığını söyledi.

Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım da etkinliğe katılımından dolayı Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan’a teşekkür etti. Yıldırım, okçuluğun kültür ve öz kimliği yaşatma konusunda önemli olduğunu belirterek gençleri bu spora teşvik etmek için etkinliklerin önemini vurguladı.

Yarışmada dereceye giren sporculara ödül, madalya ve hediye takdim edildi. Katılımcıların geleneksel Türk kıyafetleri giydikleri gözlemlendi.

Ümraniye Belediyesi olarak faaliyetlerin hız kesmeden devam edeceğini belirten Yıldırım, yarışmalarda dereceye giren sporcuları tebrik etti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Ümraniye’de 8. Geleneksel Türk Okçuluğu Puta Yarışması
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

BBC TÜRK ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin