1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Bursa’da Büyük Uyuşturucu Operasyonu: 23 Kilogram Metamfetamin Ele Geçirildi!

Bursa’da Büyük Uyuşturucu Operasyonu: 23 Kilogram Metamfetamin Ele Geçirildi!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bursa İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 202 kişi hakkında “Kullanmak için uyuşturucu madde satın almak” suçundan soruşturma başlattı. Soruşturma sonucunda 72 kişinin uyuşturucu ticareti yaptığı tespit edildi. Bunun üzerine Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı’nın koordinesinde, 2 Ekim’de sabah saatlerinde operasyon düzenlendi.

Operasyon Bursa, İstanbul, Yalova, Eskişehir ve Mersin’de gerçekleştirildi. 150 ekip, 1 helikopter, 10 özel harekat timi, 150 çevik kuvvet personeli olmak üzere toplamda 1000 polis operasyona katıldı. Operasyonda ayrıca 8 narkotik köpek de kullanıldı. Termal drone görüntüleriyle kaydedilen operasyonda, kapıların koçbaşlarıyla kırıldığı ve özel harekat ekiplerinin pencerelerden evlere girdiği anlar polis kamerasına yansıdı. Operasyon sonucunda 54 şüpheli gözaltına alınırken, 14 şüphelinin cezaevinde olduğu belirlendi.

Hava destekli operasyonda şüphelilerin ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda soba borusu, kombi ve ayakkabıların içine gizlenmiş uyuşturucu maddeler narkotik köpekleriyle bulundu. Toplamda 23 kilo 600 gram metamfetamin, 18 kilo 840 gram sentetik kannabinoid, 11 kilo 300 gram esrar, 157 gram bonzai hammaddesi, 15 gram kokain, 28 sentetik hap, 2 hassas terazi, 143.930 TL nakit para, 6 ruhsatsız tabanca, 203 fişek, 3 ruhsatsız tüfek, 83 adet kartuş ve 1 adet ateş fitilli el yapımı patlayıcı ele geçirildi. Ayrıca, uyuşturucu ticaretinden elde edilen paralarla alınmış olan 2 arsa, 3 araç ve 258.000 TL’ye de el konuldu.

İşlemlerin ardından adliyeye sevk edilen 54 şüpheliden 39’u tutuklandı. Cezaevindeki 14 şüpheli ile toplamda tutuklu sayısı 53 oldu. 15 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Operasyon sonucunda uyuşturucu ticaretine yönelik önemli bir darbe indirilmiş oldu. Operasyon sırasında ele geçirilen uyuşturucular ve diğer malzemelerin yasa dışı ticarete karşı mücadelede önemli bir rol oynayacağı belirtilirken, operasyonun devam edeceği vurgulandı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Bursa’da Büyük Uyuşturucu Operasyonu: 23 Kilogram Metamfetamin Ele Geçirildi!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

BBC TÜRK ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin