1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Bahçeli, Siyaset ve Liderlik Okulu’nda konuştu

Bahçeli, Siyaset ve Liderlik Okulu’nda konuştu

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin Siyaset ve Liderlik Okulu’nun 20. dönem eğitim ve öğretim yılının açılışı dolayısıyla düzenlenen törende yaptığı konuşmada, etkinlikte emeği bulunanlara teşekkür ederek başladı. Partisindeki eğitim çalışmalarının kurumsal olarak sürdürüldüğünü belirten Bahçeli, buradan mezun olanların hem siyasette hem de diğer alanlarda başarıyla hizmet sunacaklarını söyledi. Okulda değerli bilim insanlarının katkılarıyla dersler verildiğini ve her konunun tartışıldığını dile getiren Bahçeli, Siyaset ve Liderlik Okulu’nun yeni eğitim döneminin hayırlı olmasını diledi.

MHP Genel Başkanı Bahçeli, konuşmasının ardından soruları yanıtladı. TBMM’de 8 Ekim’de kapalı oturum yapılacağı, bu tarihin aynı zamanda İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarının başlamasının da yıl dönümü olduğu hatırlatılarak değerlendirmesinin sorulması üzerine Bahçeli, “Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin almış olduğu bu karar, çok yerindedir.” dedi. Gazze’deki vahşice saldırı ve soykırımın 1 yıldır sürdüğünü belirten Bahçeli, “TBMM’de, Türkiye’nin değerli milletvekillerine, ilgili, sorumlu bakanlıkların vereceği bilgiler ışığında bir değerlendirmede bulunmak ve geleceği de ona göre yorumlayacak bir fırsatı bu millete sunmak kanaatimce hayırlı olacaktır.”

Adana’nın Seyhan ilçesinde bir grubun terör örgütü elebaşının fotoğraflarını elektrik direklerine asmasıyla ilgili soruya Bahçeli, “Onlar alışkanlık haline gelmiş davranışlardır. Yine aynı yolda devam ediyorlar. Onların bu işlerden vazgeçmeleri, Türkiye’yle herhangi bir sonuç alamayacaklarını artık kabullenmeleri gerekir.” karşılığını verdi.

Sinan Ateş cinayeti davasının sonuçlandığı hatırlatılıp karara ilişkin değerlendirmesi sorulan Bahçeli, “Dava Türk yargı unsurlarıyla devam etmiştir. Birinci aşaması sonuçlanmıştır. Yargının kararına saygı duyarız.” dedi. Bu dava üzerinden partisinin ve Ülkü Ocaklarının sorgulanması, kötülenmesi ve kamuoyu nezdinde itibarsızlaştırılması için gayret gösteren bakış açılarını da kınadığını belirten Bahçeli, davayı takip edenlerin MHP’nin sorgulanmasına katkı sağlayacak davranış ve telkinlerde bulunduklarını söyledi.

Yasama yılı açılışında TBMM Genel Kurulunda DEM Parti Eş Başkanı Tuncer Bakırhan ve milletvekilleriyle tokalaşmasına ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Bahçeli, şunları söyledi:”Bildiğiniz gibi 1 Ekim günü TBMM açılmıştır. Orada Sayın Cumhurbaşkanı’mız, anlamlı, Meclis’in tarihsel vurgusunu dillendirerek, gazilik vasfını, Türkiye’nin ve dünyanın sorunlarına bakış açısını ifade ederek yapmış olduğu değerli bir konuşmanın son bölümünde, TBMM’de bir dayanışmanın, huzurun ve akıllı bir çalışmanın öngörülecek bir davetini de sunmuştur. Böyle bir davetten sonra Cumhur İttifakı’nın bileşeni olan MHP’nin Genel Başkanı olarak Cumhur İttifakı’nın ve Türk milletinin cumhurbaşkanı görevini üstlenmiş bir şahsın bu çağrısına bir adım atmak, bana düşen en önemli bir görevdir. Eğer bu çağrıya Cumhur İttifakı’nın bileşeni olan MHP bir adım atmazsa, diğerlerinden bir şeyler beklemek hakkı doğmaz.”

Partisinin sosyal şiddetten yana olmadığını vurgulayan Bahçeli, “Her konuda olduğu gibi yine bir komisyon oluşturmuştur. Aile yapımızın değerlendirmesinde çok değerli bilim insanlarının katkısıyla bir sonuca varılmıştır. Şimdi de sosyal şiddet üzerinde sebepleri, sonuçları ve tedbirleri üzerine çalışma yapan bilim insanlarından oluşan bir çalışmayı daha başlatmıştır.” dedi. Her şeyin zamanında olması gerektiğine dikkat çeken Bahçeli, Türkiye’deki bazı olayları sebep gösterip Türk milletinin huzurunu tahrik etmenin doğru olmadığını belirtti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Bahçeli, Siyaset ve Liderlik Okulu’nda konuştu
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

BBC TÜRK ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin