1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Gülnar’da Kaybolan Müslüme’nin Mezarındaki Mermer Kaplama Tahrip Edildi!

Gülnar’da Kaybolan Müslüme’nin Mezarındaki Mermer Kaplama Tahrip Edildi!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Mersin’in Gülnar ilçesinde 3 yıl önce ailesi çadır kurarken kaybolan, 10 gün sonra ise 7 kilometre uzaklıkta cesedi bulunan 3 yaşındaki Müslüme Yağal’ın mezarındaki mermer kaplamanın bir kısmı kırıldı. Tahribatın sebebini belirlemek için inceleme başlatıldı.

Karaman’dan kış mevsimini geçirmek için Gülnar ilçesinin 175 metre rakımlı Yanışlı Mahallesi’ne gelen Sarıkeçili Yörüklerinden Yağal ailesi, 10 Kasım 2021’de çadır kurduktan sonra kızlarının kaybolduğunu fark etti. En son oynarken görülen Müslüme’yi bulamayan ailesi, güvenlik güçlerinden yardım istedi.

İhbar üzerine jandarma, itfaiye, AFAD, AKUT ve sağlık ekipleri sevk edilip, arama çalışması başlatıldı. Kaybolduktan 10 gün sonra, 7 kilometre uzaklıkta Müslüme Yağal’ın cesedi bulundu ve memleketi Karaman’ın Çeltek Mahallesi’ndeki Kazalpa Mezarlığı’na defnedildi.

Müslüme’nin mezarındaki beşik şeklinde yapılan mermer kaplamanın kırıldığı tespit edildi. Polis ekipleri, tahribatın sebebini belirlemek için inceleme başlattı. Mezar üzerinde bulunan emziğin ne zaman bırakıldığı belirlenemedi.

Tahribatın yapay mı yoksa yapısal bir sebep mi olduğunu belirlemek için olayla ilgili detaylı bir inceleme yapılıyor. Yağal ailesi, bu acı olayın ardından derin bir üzüntü içinde olduklarını belirtti ve olayın aydınlatılmasını istedi.

Gülnar ve çevresinde bu tarz vahim olayların ender olduğu belirtilirken, bölge halkı ve yetkililer, benzer olayların tekrar yaşanmaması için gerekli önlemlerin alınması gerektiğini vurguladı. Müslüme Yağal’ın ailesi ise, kızlarının mezarına yapılan bu vandallığın ardında yatan sebebin bir an önce bulunmasını ve sorumluların adalet karşısına çıkarılmasını talep ediyor.

Olayın detayları ve mezar tahribatının sebebi hakkındaki soruşturma devam ederken, ailenin acısı ve bölge halkının endişesi devam etmektedir. Mezar başındaki acı olayın çözülmesi ve benzer durumların önlenmesi için gerekli adımlar atılması bekleniyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Gülnar’da Kaybolan Müslüme’nin Mezarındaki Mermer Kaplama Tahrip Edildi!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

BBC TÜRK ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin