1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Mobil Bankacılıkta Siber Suç Tehlikesi! Dolandırıcılar Hedefte!

Mobil Bankacılıkta Siber Suç Tehlikesi! Dolandırıcılar Hedefte!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ESET Türkiye Ürün ve Pazarlama Müdürü Can Erginkurban, siber suçluların, hedeflerine ulaşmak için her dijital kanalı araç olarak kullanabildiğini belirtti. Günlük hayatta internet bağlantılı birçok cihaz kullanıldığını vurgulayan Erginkurban, kullanıcıların gerekli güvenlik önlemlerini önemsemediklerini ve siber suçluların bu durumu fırsata çevirdiğini dile getirdi. Siber suçluların tüketici bilgilerine ulaşmak için çeşitli sosyal mühendislik araçlarını kullandığını belirten Erginkurban, vatandaşların dijital okuryazarlığı önemsemesi gerektiğini vurguladı.

Mobil bankacılık uygulamaları üzerinden en fazla dolandırıcılık olayının gerçekleştiğine değinen Erginkurban, bu tip siber tehditlerde son dönemlerde artış gözlendiğini söyledi. Ayrıca, kullanıcıların güvenlik yöntemleri konusunda zorlanmaları olduğunu ve artık yeni ve daha güvenilir yöntemlere geçilmesi gerektiğini belirtti. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun parola değiştirme zorunluluğunun tek başına yeterli olmadığını ifade eden Erginkurban, Face ID, Touch ID gibi yeni güvenlik yöntemlerinin kullanılması gerektiğini savundu.

Erginkurban, online alışverişlerde sanal kart kullanılmasını önerirken, kart bilgilerinin asla paylaşılmaması ve yalnızca güvenilir sitelerde alışveriş yapılması gerektiğini belirtti. Ayrıca, ortak Wi-Fi ağlarının güvenli olmadığını ve bu tür ağlardan internet bankacılığı işlemi yapmaktan kaçınılması gerektiğini vurguladı. Kullanıcıların her hesapları için farklı ve tahmin edilemeyecek parolalar kullanmalarını ve bu parolaları belli aralıklarla değiştirmelerini tavsiye etti.

Son olarak, kişisel bilgilerini korumayan kullanıcıların banka hesaplarındaki paraların tehlike altında olduğunu ve dolandırıcıların bu bilgileri kötü amaçlar için kullandığını belirten Erginkurban, güvenliğin önemini vurguladı. Bu sebeple, herkesin dijital dünyada daha dikkatli ve bilinçli davranması gerektiğini söyledi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Mobil Bankacılıkta Siber Suç Tehlikesi! Dolandırıcılar Hedefte!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

BBC TÜRK ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin