1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. SPK, Shell & Turcas’tan 9 Milyar Lira Borçlanma İzni Verdi! – İşte Detaylar!

SPK, Shell & Turcas’tan 9 Milyar Lira Borçlanma İzni Verdi! – İşte Detaylar!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sermaye Piyasası Kurulu, Shell & Turcas Petrol AŞ, Ziraat Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı AŞ, Akbank TAŞ ve Türkiye Sınai Kalkınma Bankası AŞ’nin borçlanma aracı ihracı başvurularını onayladı. Shell & Turcas Petrol AŞ için 9 milyar lira, Ziraat Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı AŞ için 4 milyar lira, Akbank TAŞ için ise 40 milyar lira ve 5 milyar dolar, Türkiye Sınai Kalkınma Bankası AŞ için 1 milyar dolarlık borçlanma aracı ihracı onaylandı.

Nurol Varlık Kiralama AŞ, Değer Varlık Kiralama AŞ, ZKB Varlık Kiralama AŞ ve Halk Varlık Kiralama AŞ’nin kira sertifikası ihracı talepleri de olumlu karşılandı. Nurol Varlık Kiralama AŞ, Değer Varlık Kiralama AŞ ve ZKB Varlık Kiralama AŞ için 3 milyar lira, Halk Varlık Kiralama AŞ için 10 milyar liralık yönetim sözleşmesine dayalı kira sertifikası ihracı uygun görüldü.

Natura Gayrimenkul ve Girişim Sermayesi Portföy Yönetimi AŞ’nin Birinci ve İkinci Proje Gayrimenkul Yatırım Fonu kuruluşuna izin verildi. Ayrıca, Nurol Portföy Yönetimi AŞ’ın yeni gayrimenkul yatırım fonları içinde yer alan Sekizinci, Dokuzuncu ve Nufon Gayrimenkul Yatırım Fonu’nun kuruluşlarına izin verildi ve katılma paylarının ihracı onaylandı.

İdari para cezaları da gündemdeydi. SPK, Inveo Portföy Yönetimi AŞ için 1 milyon 575 bin 108 lira, Anadolu Isuzu Otomotiv Sanayi ve Ticaret AŞ için ise 23 kişiye toplamda 58 milyon 835 bin 609 lira idari para cezası uyguladı. Türk Hava Yolları AŞ, DO & CO Aktiengesellschaft, Pegasus Hava Taşımacılığı AŞ, Vakko Tekstil ve Hazır Giyim Sanayi İşletmeleri AŞ, Ford Otomotiv Sanayi AŞ, Aksa Enerji Üretim AŞ, Petkim Petrokimya Holding AŞ gibi şirketlerin pay piyasalarında gerçekleştirilen işlemler nedeniyle ise 6 milyon 658 bin 688 lira idari para cezası uygulandı.

Buna ek olarak, Borsa İstanbul AŞ’da açığa satış işlemi yasağına aykırı işlemlere aracılık eden 13 tüzel kişiye 52 milyon 503 bin 606 lira, depo şartı tedbirine aykırı işlem gerçekleştiren 53 tüzel kişiye de 103 milyon 62 bin 634 lira idari para cezası verildi. Ayrıca, sermaye piyasası faaliyetlerinde izinsiz hareket eden bir kişi hakkında suç duyurusunda bulunulmasına karar verildi.

Son olarak, Türkiye’deki kişilere internet aracılığıyla yurtdışında kaldıraçlı işlem yaptırıldığı tespit edilen 50 internet sitesine erişimin engellenmesine yönelik hukuki işlemlerin yapılmasına karar verildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
SPK, Shell & Turcas’tan 9 Milyar Lira Borçlanma İzni Verdi! – İşte Detaylar!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

BBC TÜRK ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin