1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek’ten Şok Enflasyon Açıklaması: ‘Enflasyonla İlgili Bilgim Yok!’

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek’ten Şok Enflasyon Açıklaması: ‘Enflasyonla İlgili Bilgim Yok!’

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bugün T24 Yıllık Buluşmaları’nda sunum yapan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, gazetecilerin sorularını yanıtlarken enflasyon verilerine dair bilgisi olmadığını belirtti. Sunumun ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Şimşek, asgari ücret görüşmelerine ilişkin sorulara ise “Çalışma Bakanımızın alanı” yanıtını verdi.

Şimşek, enflasyonla ilgili bilgisi olmadığını belirtmesine rağmen, sunumunda dezenflasyon sürecinin devam edeceğini ve enflasyonun 2026 yılı sonunda tek haneli rakamlara düşürüleceğini belirtti. Geçen yıl deprem ve EYT etkisiyle yükselen bütçe açığının, bu yıl da devam ettiğini söyleyen Şimşek, önümüzdeki yıllarda aldıkları tedbirler ve deprem etkisinin azalmasıyla bütçe açığının ciddi şekilde düşmesini öngördüklerini ifade etti.

Bakan Şimşek, dezenflasyon sürecinin başladığını ve başlangıçta hızlı bir düşüş yaşansa da kalıcı bir düşüş için gerekli şartları oluşturduklarını belirtti. Geçen yılı dezenflasyona geçiş süreci olarak gördüklerini ve para politikasının yeniden inşa edilmesi gerektiğini vurgulayan Şimşek, bu sürecin mayıs ayında başladığını ve baz etkisinin etkisiyle başlangıçta hızlı bir düşüş yaşandığını ifade etti.

Şimşek, enflasyonun tek haneye indirilmesi hedeflerinin olduğunu belirterek, bütçe açığının son 20 yılın ortalamasının üzerinde seyrettiğini ve bu yıl da aynı şekilde devam ettiğini dile getirdi. Önümüzdeki yıllarda alınan tedbirlerin etkisiyle bütçe açığının ciddi şekilde düşmesini öngördüklerini ifade eden Şimşek, enflasyonla mücadelede kararlılıkla devam edeceklerini ve gerekli adımları atmaya devam edeceklerini vurguladı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek’ten Şok Enflasyon Açıklaması: ‘Enflasyonla İlgili Bilgim Yok!’
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

BBC TÜRK ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin