1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. İran’dan İsrail’e Füze Saldırısı! Liderler Öldürüldü mü? Son Dakika Haberi!

İran’dan İsrail’e Füze Saldırısı! Liderler Öldürüldü mü? Son Dakika Haberi!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İran Devrim Muhafızları Ordusu, dün İsrail’e yapılan füze saldırısını duyurdu. Saldırının Hamas lideri İsmail Heniyye, Hizbullah lideri Hasan Nasrallah ve İranlı Tuğgeneral Abbas Nilfuruşan’ın öldürüldüğü saldırılara karşılık gerçekleştirildiği belirtildi.

İran devlet televizyonu, yaklaşık 200 füzenin İsrail’e atıldığını ve hipersonik Fettah-1 füzelerinin kullanıldığını duyurdu. Füzelerin fırlatılmasının ardından ülke genelinde sirenler çaldı. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, füze saldırısıyla İran’ın büyük bir hata yaptığını ve bedelini ödeyeceğini söyledi.

Güvenlik Uzmanı ve Stratejist Prof. Dr. Uğur Özgöker, İran’ın bölgedeki en yüksek füze üretebilme kapasitesine sahip olduğunu belirterek Fettah füzelerinin ilk kez kullanıldığını vurguladı. Özgöker, İran’ın füzelerini Demir Kubbe’yi geçip toprağa düşürmede başarılı olduğunu ancak tahribat yapamadığını söyledi. Ayrıca ABD ve İsrail’in İran’a olası saldırısına da dikkat çekti.

Özgöker ayrıca İsrail’in Lübnan’a yönelik planlarını da eleştirdi. İsrail’in Lübnan’ı işgal edip ilhak etme planları olduğunu ve buna karşı Türkiye’nin güçlü bir duruş sergilemesi gerektiğini belirtti. Özgöker, İran’ın füze saldırısının düşmanına koz verdiğini ve Biden’ın İsrail’i destekleyeceğini açıkladığını ifade etti.

Son olarak, Özgöker Türkiye’nin İsrail saldırısı durumunda varlığının tehlikeye gireceğini ve İsrail’in varsa 67 sınırlarına çekileceğini söyledi. Türkiye’nin bölgedeki tek güçlü devlet olduğunu ve İsrail’in saldırganlığını durdurabilecek kapasiteye sahip olduğunu vurguladı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İran’dan İsrail’e Füze Saldırısı! Liderler Öldürüldü mü? Son Dakika Haberi!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

BBC TÜRK ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin