1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. CHP’de Cumhurbaşkanı Adayı Belirsizliği – İa Haber

CHP’de Cumhurbaşkanı Adayı Belirsizliği – İa Haber

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ankara’dan Mehtap Gökdemir’in aktardığı habere göre, parti yönetimi “adayı konuşmuyoruz, gündemimiz de yok” dese de kulislerde en çok “cumhurbaşkanı adayının kim olacağı” konuşuluyor. Partili kurmaylar, cumhurbaşkanı adayıyla ilgili anket veya ölçüm yapılmadığını ve henüz erken olduğunu belirtiyor. Partili bir yetkili, sürecin belli olduğunu ancak seçim tarihini bilmediklerini ve o günkü durumu öngöremediklerini ifade etti.

Bu noktada CHP’nin cumhurbaşkanı adayının olmasının imkansız olduğunu düşünenler de var. Bir başka partili kurmay, sürecin nasıl yönetileceği konusundaki soruya “konuşmamak” şeklinde yanıt vererek, resmi bir tavrın olmadığını ancak konunun şu anda görüşülmediğini vurguladı. Aday belirleme sürecine ilişkin, “Önce seçim kararı alınsın. Bu tartışma zamansız, yersiz ve faydasız. Adayın halk ve parti içinde karşılığı olmalı” şeklinde konuştu.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel ise dün akşam katıldığı TV programında CHP Grubu’nun Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı Genel Kurul’da ayakta karşılamasının, makama saygı gereği olduğunu belirtti. Özel, önceki genel başkanlarından aldığı görüşler doğrultusunda bu kararı aldığını ifade etti. Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarıyla ilgili olarak ise “Grubun ayağa kalkmayan milletvekilleri için kurduğu cümle beni üzdü” dedi.

Özel ayrıca, Meclis resepsiyonunda Bahçeli ile yaşadığı diyalog hakkında da açıklamalarda bulundu. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı İmamoğlu’nun siyasi yasak alması durumunda CHP’nin ne yapacağı sorusuna ise “Siyasi yasağın istinaf aşamasında onanacağını düşünüyorum, ancak Yargıtay aşaması devam edecektir” yanıtını verdi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
CHP’de Cumhurbaşkanı Adayı Belirsizliği – İa Haber
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

BBC TÜRK ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin