1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Ağrı Valisi Tarlada Çalışarak Ayçiçeği Hasadına Katıldı!

Ağrı Valisi Tarlada Çalışarak Ayçiçeği Hasadına Katıldı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ağrı Valisi Mustafa Koç, tarım işçilerinin çalıştığı tarlaları ziyaret etmek üzere Şanlıurfa’dan Ağrı’ya gitti. Ziyaretler sırasında işçilerle sohbet eden Vali, ayçiçeği tarlalarında çalışmaya katılarak onlara yardım etti. Orağı eline alıp ayçiçeklerini biçmeye başlayan Koç, ardından biçerdövere atarak üretime katkı sağladı. Daha sonra da çekirdeklerin kurumasının gerçekleştiği alanı ziyaret etti. Koç, gazetecilere yaptığı açıklamada, Ağrı’nın geniş tarım alanlarına sahip olduğunu ve çiftçilere ve emekçilere destek olmak amacıyla çeşitli projeler yürüttüklerini belirtti.

Vali, geçen senelerde başlayan ayçiçeği projesinin devletin desteğiyle Ağrı ekonomisinde önemli bir yer edindiğini ifade etti. Çerezlik ve yağlık ayçiçeği üretiminin geçen sene ve bu sene yaklaşık 34 bin dekarlık alanda gerçekleştiğini belirten Koç, geçen sene 10 bin ton verim elde edildiğini ve bu senede aynı oranda verim beklendiğini dile getirdi. Ayçiçeğinin ilin ekonomisine katkısının 220 milyon Türk Lirası olduğunu söyleyen Koç, bu yıl ise 310 milyon lira değerinde ekonomik getiri beklediklerini açıkladı. Gençlik yıllarında Adana’nın bereketli Çukurova Ovası’nda pirinç ve buğday hasadında çalıştığını belirten Vali, çiftçilerin üretmeye devam etmesi ve çalışmalarına devam etmeleri için destek olacaklarını söyledi.

Koç, çiftçilerin yanında olmaya çalıştıklarını vurgulayarak bugünkü hasada katılmanın sembolik bir anlam taşıdığını ve çiftçilerin üretmeye devam etmeleri için teşvik etmeyi amaçladıklarını belirtti. Ülkelerinin ve şehirlerinin ekonomisi için çiftçilerin önemine değinen Vali, her zaman çiftçilerin yanında olacaklarını sözlerine ekledi. Hasat etkinliği sırasında gazetecilere Ağrı’nın tarım ve ekonomi potansiyelinden bahseden Vali Koç, çiftçilere verilen desteklerin önemine dikkat çekti. Ayrıca, tarım sektörünün Ağrı için büyük bir öneme sahip olduğunu ve ilin tarımsal ürünlerle ekonomik anlamda daha da güçleneceğini ifade etti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Ağrı Valisi Tarlada Çalışarak Ayçiçeği Hasadına Katıldı!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

BBC TÜRK ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin