1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Hacı Ömer Apartmanı Davası: İlk Duruşma Detayları

Hacı Ömer Apartmanı Davası: İlk Duruşma Detayları

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Şazibey Mahallesi’nde gerçekleşen depremde yıkılan 8 katlı Hacı Ömer Apartmanı enkazı altında kalan 69 kişinin hayatını kaybetmesi ve 4 kişinin de yaralanmasıyla ilgili açılan davada ilk duruşma Kahramanmaraş 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Bu davada, binayı inşa eden Başak Konut Yapı Kooperatifi’nin yönetim kurulu başkanı Tevfik Tepebaşı, yönetim kurulu üyeleri Çetin Kurt, Kemal Duyar, İsmet Koyuncular ve inşaatta görev alan Atilla Öz ‘Bilinçli taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma’ suçundan yargılanmaktadır ve 22 yıl 6’şar aya kadar hapis istenmektedir. Davanın ilk duruşmasına tutuksuz sanık İsmet Koyuncular, binada hayatını kaybedenlerin yakınları ve taraf avukatları katıldı.

Tutuksuz sanık Kemal Duyar’ın duruşmaya katılmadığı görülürken, Tevfik Tepebaşı, Atilla Öz ve Çetin Kurt, başka deprem dosyalarından tutuklu oldukları cezaevinden SEGBİS sistemiyle bağlandılar. Duruşma, sanıkların savunmalarıyla başladı. Binlerce kişinin hayatını kaybettiği Ebrar Sitelerinin kurucusu ve binanın yapımında rol alan Tevfik Tepebaşı, suçlamaları reddederken inşaattan anlamadığını, binayı mimar ve mühendislere yaptırdığını ve belediye tarafından denetlenip onaylandığını belirtti.

Atilla Öz suçlamaları reddederken, Çetin Kurt inşaatla ilgisinin olmadığını ve sadece muhasebe kayıtlarını tuttuğunu ifade etti. İsmet Koyuncular ise o tarihte yurtdışında olduğunu, dolayısıyla binayla ilgisinin olmadığını söyledi.

Bina faciasında yaşamını yitirenlerin yakınları, sanıklardan şikayetçi olduklarını, tutuklanarak olası kastla öldürme suçundan yargılanmalarını, yeni bir bilirkişi raporu alınmasını ve zemin etüdü yapılmasını talep ettiler.

Duruşma sırasında, taraf avukatları da savunmalarını sundular. İsmet Koyuncular’ın avukatı Hasan Can Erdem, müvekkilinin yurtdışında olduğunu ve binayla ilgisinin olmadığını belirterek, imzaların sahte olduğunu iddia etti ve adli tıp kurumuna evrakların gönderilerek imzaların karşılaştırılmasını talep etti.

Duruşma sonunda mahkeme tüm müştekilerin dinlenmesinin ardından talepleri değerlendirerek davayı 6 Aralık tarihine erteledi. Müşteki avukatlarından Naim Eminoğlu, bu davanın takipçisi olacaklarını belirterek, mahkemeden tekrar bilirkişi raporu alınmasını ve sanıkların tutuklu yargılanmasını talep etti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Hacı Ömer Apartmanı Davası: İlk Duruşma Detayları
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

BBC TÜRK ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin