1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. İstanbul’da Sabah Trafiği Nedeniyle Akılalmaz Yoğunluk!

İstanbul’da Sabah Trafiği Nedeniyle Akılalmaz Yoğunluk!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İstanbul’da sabah erken saatlerde başlayan okul ve iş trafiği nedeniyle D-100 kara yolu, TEM Otoyolu ve bağlantı yollarında yoğun bir trafik yaşandı. Avrupa Yakası’nda özellikle Zeytinburnu ve Avcılar bölgelerinde trafik sıkışıklığı yaşanırken, Anadolu Yakası’nda ise 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü girişlerinde büyük bir yoğunluk yaşandı.

Zeytinburnu’ndan Ankara istikametine giden araçlar Haliç Köprüsü’ne kadar yavaş ilerlerken, Küçükçekmece bölgesinde trafik akıcı bir şekilde ilerlediği belirtildi. Avcılar’da ise Ankara istikametinde yoğun trafik nedeniyle araçlar yavaş seyretti. Günün erken saatlerinde Basın Ekspres Yolu’nda çift yönlü trafik sıkışıklığı yaşandığı bildirildi.

Anadolu Yakası’nda ise 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü girişlerinde büyük bir yoğunluk yaşandı. Altunizade ve Uzunçayır bölgelerinde, köprü girişlerinde trafik akışının zor olduğu belirtildi. Şile Otoyolu’nda Üsküdar istikametinde trafik yoğunluğu artarken, D-100 kara yolunda Kartal’dan başlayan sıkışıklık Kadıköy’e kadar devam etti.

TEM Otoyolu’nda ise özellikle Fatih Sultan Mehmet Köprüsü yönünde Kavacık mevkisinde trafik yoğunluğu yaşandığı ifade edildi. Köprünün bağlantı yollarında da araç kuyruklarının oluştuğu belirtilirken, Kavacık bağlantısında FSM Köprüsü istikametine trafik sıkışıklığı yaşandı.

Sabah saatlerinde toplu taşıma araçlarına binenlerde de yoğunluk gözlendi. Uzunçayır’daki metrobüs ve metro duraklarında, Altunizade’deki metrobüs istasyonunda büyük bir kalabalık oluştu. İBB Cep Trafik Haritası verilerine göre, Avrupa Yakası’nda trafik yoğunluğu yüzde 54, Anadolu Yakası’nda ise yüzde 74 seviyelerine ulaştı.

İstanbul’da yaşanan bu trafik yoğunluğunun nedenleri arasında okul ve iş saatlerinde artan araç trafiği, yol yapım ve onarım çalışmaları, kazalar ve hava koşulları gibi faktörler yer alıyor. Trafik yoğunluğunun azaltılması için sürücülerin trafik kurallarına uyması, alternatif ulaşım yollarını kullanması ve trafik bilgi sistemlerini takip etmesi önemli bir rol oynayabilir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İstanbul’da Sabah Trafiği Nedeniyle Akılalmaz Yoğunluk!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

BBC TÜRK ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin