1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Antalya Teleferik Kazası Davasında Gözler Bilirkişi Raporunda

Antalya Teleferik Kazası Davasında Gözler Bilirkişi Raporunda

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Antalya’da geçtiğimiz yıl meydana gelen teleferik kazasında bir kişinin hayatını kaybetmesi ve çeşitli kişilerin yaralanmasıyla ilgili davada, tutuklu 5 sanığın tutukluluğunun devamına karar verildi. Olayın ardından tutuklanan ve aralarında Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz’ün de bulunduğu 6 kişinin yargılandığı davada, aynı zamanda 150 kişi müşteki olarak yer aldı. Kazanın yaşandığı teleferik işletmecisi ANET’in eski yönetim kurulu başkanı ve şu anki Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz de dahil olmak üzere 12 kişinin cezalandırılması talep edildi.

Davada asli kusurlu olarak kabul edilen bazı sanıkların 27 yıla kadar hapis cezası alması istendi. Ancak davanın ilk duruşmasında yurt dışı yasağı kaldırılarak tahliye edilen Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz’ün dışındaki tutuklu sanıkların tutukluluk halleri devam etti. Davaya müdahil olan mağdurlar, yaşadıkları korkunç anları anlatarak sanıklardan şikayetçi olduklarını dile getirdi. Dava sırasında tanık ifadeleri ve bilirkişi raporları da dava sürecinde önemli bir rol oynadı.

Duruşmanın ardından mahkeme heyeti, bilirkişilerin eksikliklerin giderilmesi için talep ettiği süreyi kabul ederek raporun önemine vurgu yaptı. Sanıklardan tutuklu olanların tutukluluk hallerinin devamına karar verilirken, Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz’ün kamu görevleri nedeniyle katılması gereken duruşmalara gitme zorunluluğu kaldırıldı. Davanın seyrinin bilirkişi raporuna bağlı olduğu belirtilirken, davaya müdahil olan mağdurların yaşadıkları korkunç anlar ve teleferik kazasının yarattığı etki davada önemli bir yer tuttu.

Teleferik kazasının ardından hala devam eden davanın sonucu merakla beklenirken, yaşanılan acı olayın etkileri hala devam etmekte. Davanın ilerleyen süreçte alacağı kararlar, benzer olayların yaşanmaması ve sorumluların hesap verebilir olması açısından önem taşımaktadır. Davaya müdahil olan mağdurların adalet taleplerinin karşılanması ve kazanın yaşandığı teleferik işletmecisinin de sorumluluğunun belirlenmesi beklenmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Antalya Teleferik Kazası Davasında Gözler Bilirkişi Raporunda
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

BBC TÜRK ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin