1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç: Narin Güran cinayetinde soruşturmanın sonuna geldik!

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç: Narin Güran cinayetinde soruşturmanın sonuna geldik!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, aHaber canlı yayınında önemli açıklamalarda bulundu. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’un açıklamaları şu şekilde…

“İSRAİL’İN SOYKIRIMI TESCİLLENDİ”

Maalesef İsrail savaşı gittikçe yayıyor ve sivillere yönelik katliamlarını da şu anda Lübnan’da gerçekleştiriyor. İsrail devleti 1 asırdan bu yana Filistin topraklarını işgal ederek başlattığı bir süreç var. Uluslararası kurumların aldığı kararlara da uymuyor. 7 Ekim’den beri de ona artık devlet demek de zor. O zamandan beri soykırım suçu işleyen bir örgüt gibi hareket ediyor. Filistin 400 yıldır her dinden insanın barış ve huzur içinde yaşadığı bir yerdi ancak orada bir İsrail devletinin kurulma fikrinden sonra huzursuzluk başladı.

Toprak işgali denilerek Filistinliler Gazze’ye Batı Şeria’ya sıkıştırıldı. Şu anda insanlar oradan da çıkartılmak isteniyor. Şu anda bölgede 41 binden fazla insan şehit edildi. İsrail’i durdurmaya ne uluslararası kuruluşların gücü yetti ne devletlerin gücü yetti. Arkasına ABD’yi alarak katliamını sürdürüyor. Şimdi Filistin toprakları dışında Lübnan’a da saldırmaya başladı. İsrail’in Uluslararası Adalet Divanı’nda yargılanması başladı. Bu mahkeme İsrail’in soykırım suçu işlediğini tescilledi ve tedbir kararları alındı. Ancak alınan bu kararlar uygulanmıyor.

NARİN GÜRAN CİNAYETİ: SORUŞTURMA GİZLİ!

İfadeler alınıyor, otopsi raporları tekrar inceleniyor. Bu kapsamda DNA tespitleri ve kriminal inceleme sonuçları var araçlardan eşyalardan elde edilen bulgular var. Sonradan tespit edilen kamera görüntüleri var. Bu görüntüleri ses ve görüntü bakımından TÜBİTAK’ta inceleniyor. Adli tıp ve ifade tutanakları ile etkin bir soruşturma yapılıyor. Katillerin bulunmasıyla ilgili başsavcılığımız yoğun bir çalışma sergiliyor. Tabii soruşturma gizli. Narin’in katillerine mutlaka ulaşılacak. Elde edilen bulgular ve ifadeler tüm bunlar bir süreç gerektiriyor. Bu süreç tamamlandığında ve iddianame hazırlandığında kamuoyu da bilgilendirilmiş olacak. Sürecin çok fazla uzayacağını düşünmüyorum. Soruşturma sürecinin sonuna geldik.

MÜNEVVET KARABULUT CİNAYETİ

Uzun süredir tartışıldı Cem Garipoğlu’nun intiharından sonra. Mağdur aile bunu gündemde tuttu tereddütlerin giderilmesi sonucu Garipoğlu Ailesi de dilekçe verdi. Bu kapsamda savcılığımız kabrin açılıp DNA incelemesinin yapılmasına karar verdi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç: Narin Güran cinayetinde soruşturmanın sonuna geldik!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

BBC TÜRK ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin