1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Kartepe’de Kayak Kazası: İşletmeciye Hapis Cezası!

Kartepe’de Kayak Kazası: İşletmeciye Hapis Cezası!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Tuğba Paloluoğlu, ailesiyle kayak yapmak için Kartepe’deki bir tesise gitti. 14 Ocak’ta saat 17.30 sıralarında pistten çıkarak yaklaşık 3 metre yüksekten düşen Paloluoğlu ağır yaralandı. Yakınları ve işletme çalışanları tarafından bulundu ve sağlık ekiplerine haber verildi. Sağlık ve jandarma ekipleri bölgeye sevk edildi. Paloluoğlu, ilçedeki özel bir hastaneye kaldırıldı ancak kurtarılamadı.

Paloluoğlu’nun cenazesi defnedilirken, oğulları Murathan Yaşık (26) ve Muhammed Yaşık (23) işletmedeki pistin yanındaki tel örgülerde açıklık olduğu iddiasıyla şikayetçi oldu. Otopsi sonucuna göre Paloluoğlu, omurga kırıkları, çoklu kaburga kırıkları ve omurilik yaralanması nedeniyle hayatını kaybetti. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı ve işletmeci İ.T. adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Bilirkişi raporunda, işletmecinin iş sağlığı ve güvenliği konusunda yeterli tedbirleri almadığı belirtildi ve işletmenin asli kusurlu olduğu tespit edildi. İ.T.’ye ‘Taksirle ölüme neden olma’ suçundan 2 ila 6 yıl arasında hapis cezası talep edildi. Mahkeme, sanığın 3 yıl hapis cezası almasına karar verdi ancak bu ceza, sanığın kişisel durumu ve davranışları göz önünde bulundurularak 45 bin 500 TL para cezasına çevrildi.

Tuğba Paloluoğlu’nun oğlu Muhammed Yaşık, annesinin düşmesiyle ilgili detayları anlattı ve tel örgülerin yırtık olduğunu belirtti. Ailenin avukatı, bilirkişi raporundaki kusur oranlarını kabul etmediklerini ve karara itiraz edeceklerini ifade etti. Ailenin kayınbiraderi Sümmani Yaşık ise adaletin sağlanması ve insan hayatının değerli olduğunun göz ardı edilmemesi gerektiğini vurguladı ve aldıkları karara itiraz edeceklerini söyledi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Kartepe’de Kayak Kazası: İşletmeciye Hapis Cezası!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

BBC TÜRK ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin