1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Volkswagen ID.Buzz: Karbon Ayak İzinizi Sıfıra İndirecek Yeni Nesil Hafif Ticari Araç!

Volkswagen ID.Buzz: Karbon Ayak İzinizi Sıfıra İndirecek Yeni Nesil Hafif Ticari Araç!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Volkswagen’in hafif ticari aracı olan ID.Buzz, çevreye duyarlı özellikleriyle öne çıkıyor. Her iki versiyon da geri dönüştürülmüş malzemelerle donatılmış durumda, iç mekanda gerçek deri kullanılmamış. Dijital ekranlar ise markanın diğer modelleriyle uyumlu bir tasarım sunuyor.

Aracın özellikleri arasında yer alan ID.Light adlı akıllı ışık konsepti, adaptif hız sabitleyici ve diğer fonksiyonları yönetiyor. Ayrıca şarj durumu ve telefon aramaları hakkında bilgi veriyor. Kullanıcılar, bilgi ve eğlence sistemi ekranından ID.Light fonksiyonlarını kontrol edebiliyor.

ID.Buzz ve ID.Buzz Cargo modelleri, 84 kWh kapasiteli yüksek voltajlı lityum iyon bataryaya sahip. Bu batarya, arka aksa entegre edilmiş 210 kW’lık elektrik motorunu besliyor. Aracın hızlanma süresi, Pro modelinde 7.6 saniye iken Cargo modelinde 10.2 saniyedir. Tek bir şarjla 460 km menzil sunabilen araçlar, uzun yolculuklar için ideal.

ID.Buzz Pro modeli, 5 kişilik oturma kapasitesine sahip ve 1.121 litrelik bagaj alanı sunuyor. Bagaj hacmi, ikinci koltuk sırası yatırıldığında 2.205 litreye kadar çıkabiliyor. ID.Buzz Cargo ise şoför yanında tekli veya ikili koltuk seçenekleriyle birlikte 3,9 m³’lük geniş kargo alanı sunuyor. Kargo alanı, sabit bir camlı bölme ile ayrılmış durumda.

Türkiye’de de satışa sunulan ID.Buzz modellerinin fiyatları da açıklandı. ID.Buzz Cargo (2+1) Standart Şasi 286 PS modeli, 1 milyon 950 bin TL olarak belirlenirken, ID.Buzz Pro (4+1) Standart Şasi 286 PS modeli ise 3 milyon 600 bin TL anahtar teslim fiyatıyla müşterilere sunuluyor.

Sonuç olarak, Volkswagen ID.Buzz, çevreci özelliklerinin yanı sıra etkileyici performansı ve geniş iç hacmiyle dikkat çekiyor. Akıllı ışık konseptiyle donatılan araç, sürücü ve yolcularına konforlu bir sürüş deneyimi sunmayı hedefliyor. Türkiye’de de satışa sunulan bu hafif ticari araç, sıfır emisyon hedefiyle geleceğe yönelik bir seçenek sunuyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Volkswagen ID.Buzz: Karbon Ayak İzinizi Sıfıra İndirecek Yeni Nesil Hafif Ticari Araç!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

BBC TÜRK ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin