1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Bartın’da Şiddetli Yağış: Bartın Irmağı’nın Taşma İhtimaline Karşı Kum Dolu Bariyerler Oluşturuldu!

Bartın’da Şiddetli Yağış: Bartın Irmağı’nın Taşma İhtimaline Karşı Kum Dolu Bariyerler Oluşturuldu!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bartın ilinde yaşanan şiddetli yağışlar, Bartın Irmağı’nın taşma riskine karşı alınan tedbirlerle beraber kent genelinde önlemler alınmasını gerektiren bir durum ortaya çıkardı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün turuncu kodlu uyarısı sonrasında Bartın Valiliği tarafından il genelindeki tüm okullar bir günlüğüne tatil edildi. Kent genelinde yaşanan şiddetli yağışlar sonucunda Amasra ilçesinde 51 kilogram yağış düşerken, Bartın kent merkezinde ortalama 45 kilogram yağış düştü.

Fırtına ve yağış nedeniyle Amasra’da küçük limanda 4 metrelik dalgalar oluşurken, polis ekipleri liman girişlerini vatandaşların erişimine kapatma kararı aldı. Kent merkezinde yağışlar nedeniyle mazgallar sularla dolarak bazı ev ve iş yerlerinin bodrum katlarını su bastı. Bartın Irmağı’nın geçtiği Yalı bölgesindeki belediye ekipleri, sel taşkınına karşı kum dolu çuvallar ile önlem aldı. Polis ekipleri ise Bartın Irmağı kenarında oturan vatandaşları megafonla uyararak tedbir almaları konusunda bilgilendirdi.

Bartın Valisi Nurtaç Arslan, yağışların devam ettiği bir süreçte Yalı bölgesinde alınan tedbirleri inceleyerek açıklamalarda bulundu. Vali Arslan, vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmalarını isteyerek, ekiplerin sahada anında müdahale etmeye hazır olduklarını belirtti. Karasu Deresi’nin taşması sonucu İnkumu’ya giden yolda su birikintileri oluşurken, sürücüler güçlükle ilerlemek zorunda kaldı. Bartın Belediye Başkan Yardımcısı Sançar Biçer’in bölgede inceleme yapmasının ardından Bartın İl Özel İdaresi’ne ait iş makineleri yoldan su tahliyesi için çalışmalara başladı.

Yaşanan sel felaketi ve taşkın riskine karşı alınan tedbirlerle olası zararların en aza indirilmesi için yetkililer ve ekipler sahada aktif olarak görevlerini yerine getirmeye devam ediyor. Önümüzdeki saatlerde beklenti yağışların artarak devam etmesi yönünde olduğundan, vatandaşların dikkatli olmaları ve yetkililerin uyarı ve bilgilendirmelerine uygun olarak hareket etmeleri önem arz etmektedir. Bartın ilinde yaşanan doğal afetin etkilerinin en az zararla atlatılması için sürecin yakından takip edilmesi gerekmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Bartın’da Şiddetli Yağış: Bartın Irmağı’nın Taşma İhtimaline Karşı Kum Dolu Bariyerler Oluşturuldu!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

BBC TÜRK ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin