1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. Bursa Milletvekili Mehmet Atmaca’dan GSS prim borçlarına ilişkin soru önergesi

Bursa Milletvekili Mehmet Atmaca’dan GSS prim borçlarına ilişkin soru önergesi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bursa Milletvekili Mehmet Atmaca’nın soru önergesi şöyle;

SORU ÖNERGESİ

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat IŞIKHAN’a sorulmuştur.

Genel Sağlık Sigortası (GSS) prim borcu olan milyonlarca vatandaşımıza yönelik haciz işlemlerinin başlatıldığı ve bu kişilerin sağlık hizmetlerinden yararlanamadığı bilgisi kamuoyuna yansımıştır. Ekonomik krizin derinleştiği, işsizlik oranlarının arttığı ve toplumun büyük bir kesiminin geçim sıkıntısı yaşadığı bir dönemde, bu uygulamalar mağduriyetleri daha da artırmaktadır. İşsiz ve dar gelirli vatandaşların, almadıkları hizmetler için borçlandırılması ve borçlarını ödeyemedikleri için sağlık haklarından mahrum bırakılmaları, sosyal devlet anlayışıyla bağdaşmamaktadır.

Bu Bağlamda;

1. İşsizlik ve ekonomik krizin toplumda derinleştiği bir dönemde, GSS prim borcu olan vatandaşlarımıza haciz işlemi başlatılmasının gerekçesi nedir? Bu uygulamanın sosyal adalet ilkeleriyle nasıl bağdaştığını açıklayabilir misiniz?

2.GSS prim borcu nedeniyle sağlık hizmetlerinden mahrum kalan vatandaşların temel sağlık haklarına erişimini sağlamak için bir düzenleme planlanmakta mıdır?

3. Borçlarını ödeyemeyen vatandaşlara yönelik haciz işlemleri yerine, işsizlere ve dar gelirli va- tandaşlara destek sağlanarak, bu borçların yapılandırılması veya silinmesine dair bir planınız var mıdır?

4. SGK’nın büyük şirketlerden tahsil edemediği yüksek tutarlardaki prim borçları dururken, neden daha küçük meblağlardaki bireysel borçlara öncelik verilmektedir?

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Bursa Milletvekili Mehmet Atmaca’dan GSS prim borçlarına ilişkin soru önergesi
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

BBC TÜRK ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin