1. Haberler
  2. Ankara
  3. ‘Smart Trade Coin’ operasyonunda 47 tutuklama

‘Smart Trade Coin’ operasyonunda 47 tutuklama

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Bilişim Suçları Bürosu tarafından ‘Smart Trade Coin’ isimli sözde kripto varlık alım satım platformu üzerinden, yüksek kar vaadiyle haksız kazanç temin ettiği iddia edilen 152 şüpheli hakkında ‘Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak yönetmek ve üye olmak’, ‘Nitelikli dolandırıcılık’ ve ‘Suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama’ suçlarından soruşturma başlatıldı.

ŞÜPHELİLERİN MALVARLIKLARINA EL KONULDU

Ankara Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlar Daire Başkanlığı ve Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü koordinesinde Ankara merkezli 22 ilde yapılan operasyonda 118 şüpheli gözaltına alındı. Soruşturma kapsamında alınan Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) raporuna göre, suçtan kaynaklanan malvarlığını aklama suçuna ve kazanç müsaderesine konu olabilecek çok sayıda taşınmaz, araç, banka hesabı, şirket ve kooperatif hissesi ile kripto varlığa mahkeme kararıyla el konuldu.

47 ŞÜPHELİ TUTUKLANDI

Şüpheliler emniyetteki işlemlerinin ardından Ankara Adliyesi’ne getirildi. Soruşturmayı yürüten savcıya ifade veren şüpheliler nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edildi. Nöbetçi hakimlik tarafından 47’si ‘Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak yönetmek ve üye olmak’, ‘Nitelikli dolandırıcılık’ ve
‘Suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama’ suçlarından tutuklandı, 71’i yurt dışı çıkış yasağı adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Yerel Haberler kategorisinde bulunan hiçbir habere herhangi bir editoryal müdahalede bulunulmamıştır. Anadolu Ajansı, İhlas Haber Ajansı, Demirören Haber Ajansı tarafından hazırlanan tüm Ankara Haberleri, otomatik olarak servis edildiği şekilde bu sayfada yer almaktadır. Ankara Haberleri bölümünde yer alan haberlerin tamamının hukuki muhatabı haberi servis eden ajanslardır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
‘Smart Trade Coin’ operasyonunda 47 tutuklama
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

BBC TÜRK ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin