1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. CHP Liderleri Duruşmada! Mahkeme heyeti talepleri reddetti

CHP Liderleri Duruşmada! Mahkeme heyeti talepleri reddetti

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ankara 32. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü’ndeki salonda görülen duruşmanın ilk gününde CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve CHP eski Genel Başkanı Kemal Kılıçaroğlu hazır bulundu. Duruşmada mahkeme heyeti, duruşmanın kapalı yapılması talebini ve olay anına ilişkin kamera görüntülerinden yeni bilirkişi raporu alınması gibi pek çok talebi reddetti.

Mahkeme başkanının “Sinan Ateş’i öldüren tüm kurşunların tetikçi Eray Özyağcı’nın silahından çıktığına” yönelik tespitin yer aldığı bilirkişi raporuyla ilgili beyanda bulunmak isteyenlere söz vermesi üzerine tetikçi Özyacığı ve azmettirici olduğu iddia edilen Doğukan Çep raporu eleştirdi. Mahkeme Başkanı ise, cinayet görüntülerini inceleyen bilirkişi hakkında yapılan suç duyurusu konusunda Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın soruşturmaya yer yok kararı verdiğini açıkladı.

Duruşmada cinayetin tetikçisi ve azmettiricisi olarak yargılanan sanıklar, öldürme kasıtları olmadığı yönündeki ifadelerini sürdürdü. Tetikçi Eray Özyağcı, “Tasarlayarak kimseyi öldürmedim. Amacım yaralamaktı, kastım öldürmek olsaydı ben kafeden çıktığımda Sinan ve Selman hep beraber gidiyordu. Ben zaten onları vurabilirdim, macera aramazdım. Selman’ın koluna ateş etmek istedim, öldürmek istemedim” diye konuştu. Azmettirici olarak yargılanan Doğukan Çep de “Vereceğiniz her türlü karara saygılı ve de razı olduğumu bilmenizi isterim. Gönlüm, vicdanım rahat. Ben Ankara’ya kimseyi öldürmeye göndermedim, gönderirsem gönlüm rahat olmazdı” dedi. Azmettirici olarak yargılanan bir diğer isim olan Ülkü Ocakları Genel Merkez eski Yöneticisi Tolgahan Demirbaş ise “Olaya karışanları tanımıyorum. Maktul ile herhangi bir husumetim yoktur. Bir camiayı karalamak için telefonumun aparat haline geleceğini bilemedim. Ben müebbet ceza istenecek herhangi bir suça bulaşmadım” ifadalerini kullandı.

Sinan Ateş’in eşi Ayşe Ateş, Sincan Cezaevi önünde yaptığı açıklamada “Bugün bu mahkemeden ne karar çıkarsa çıksın bizim için eksik olacak tam olmayacak. (Son bilirkişi raporu) Bir değil bin tane daha rapor yazdırsalar yine aynı şey çıkacak. Sinan’ı Eray Özyağcı öldürdü. İstedikleri raporu yazdıramayınca yine tekrar zıplamaya başladılar” dedi.

Özgür Özel, davadan bazı isimlerin uzaklaştırılması için siyasi baskı olduğunu savunarak “Mahkeme fevkalade aceleci şekilde ışık hızıyla karar vermeye çalışıyor. İki konuda herkes hemfikir. Birincisi burada sadece tetikçiler var, aracılar var. Esas azmettiricilerin bir kısmı… Orada Olcay Kılavuz var ve çok sayıda siyasi var. Tabii bir kısmı Ankara’da bir genel merkezde oturuyorlar ve onlar o dosyada da yok. Dosyadaki bağlantıları da kopartıp kendileri görevlerine devam etmeye çalışıyorlar” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
CHP Liderleri Duruşmada! Mahkeme heyeti talepleri reddetti
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

BBC TÜRK ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin