1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. BOTAŞ’ın Yeni Tarifeleri Açıklandı: Doğalgaz Fiyatları Ne Kadar?

BOTAŞ’ın Yeni Tarifeleri Açıklandı: Doğalgaz Fiyatları Ne Kadar?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

BOTAŞ’ın internet sitesinde yayımlanan tarife tablosuna göre, ekim ayından itibaren mesken ve sanayi abonelerinin doğalgaz tarifesi ile elektrik üretim amaçlı tarife sabit kaldı. Konut tüketicileri için bin metreküp doğalgaz için 5 bin 631 lira, ekmek üreticileri için 8 bin 549 lira, elektrik üretim amaçlı tarifede ise 12 bin lira olarak fiyatlar belirlendi.

Doğalgaz fiyat tarifeleri aylık olarak hesaplanmaktadır. BOTAŞ’ın duyurusunda, “Household Energy Price Index (HEPI) fiyatları esas alındığında, konutlarda, Ukrayna’dan sonra Avrupa ülkeleri arasında en düşük doğalgaz fiyatı ülkemizde uygulanmaktadır.” ifadesine yer verildi.

Tarife tablosuna göre, bin metreküp doğalgaz için konut tüketicilerine 5 bin 631 lira, ekmek üreticilerine 8 bin 549 lira ve elektrik üretim amaçlı kullanım için 12 bin lira fiyat uygulanacak. Bu fiyatlar ekim ayından itibaren geçerli olacaktır.

BOTAŞ’ın internet sitesinde yayımlanan bilgilere göre, doğalgaz abonelerinin tarifesi değişiklik gösterecek. Konut tüketicileri için bin metreküp doğalgaz fiyatı 5 bin 631 lira olarak belirlenirken, ekmek üreticileri için bu fiyat 8 bin 549 lira olacak. Elektrik üretim amaçlı doğalgaz kullanımı için ise bin metreküp fiyatı 12 bin lira olarak duyuruldu.

Tarife değişiklikleri aylık olarak hesaplanmaktadır. BOTAŞ’ın duyurusunda, “Household Energy Price Index (HEPI) fiyatları esas alındığında, konutlarda, Ukrayna’dan sonra Avrupa ülkeleri arasında en düşük doğalgaz fiyatı ülkemizde uygulanmaktadır.” ifadesi yer almaktadır.

BOTAŞ’ın internet sitesinde yayımlanan doğalgaz fiyatlarına göre, bin metreküp doğalgaz için konut tüketicilerine 5 bin 631 lira, ekmek üreticilerine 8 bin 549 lira ve elektrik üretim amaçlı kullanım için 12 bin lira fiyat uygulanacak. Bu fiyatlar ekim ayından itibaren geçerli olacak şekilde belirlenmiştir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
BOTAŞ’ın Yeni Tarifeleri Açıklandı: Doğalgaz Fiyatları Ne Kadar?
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

BBC TÜRK ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin