1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Vergi Uzmanı Dr. Ozan Bingöl: Milli Eğitim Bakanlığı ders kitaplarını Sosyal Yardımlaşma Fonu’ndan karşılıyor, İsyan Etti!

Vergi Uzmanı Dr. Ozan Bingöl: Milli Eğitim Bakanlığı ders kitaplarını Sosyal Yardımlaşma Fonu’ndan karşılıyor, İsyan Etti!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Uzman Dr. Ozan Bingöl, Milli Eğitim Bakanlığı’nın okullarda dağıtılan ders kitaplarının maliyetinin Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmayı Teşvik Fonu’ndan karşılandığını belirtti. Bingöl, Sözcü TV’de yaptığı açıklamalarda, yeni eğitim yılının başlamasına rağmen okulların birçok sorunla karşı karşıya olduğunu vurguladı. Başta temizlik personeli eksikliği olmak üzere çeşitli problemlerin yaşandığını dile getirdi.

Ozan Bingöl, Milli Eğitim Bakanlığı’nın uygulamalarını eleştirerek, okullardaki ücretsiz ders kitaplarının maliyetini karşılamak için Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmayı Teşvik Fonu’ndan kaynak sağlandığını açıkladı. Sadece 2023 yılında 8.8 milyar lira fonun bu amaçla kullanıldığını belirten Bingöl, bu durumu “garibanlar, yoksullar için ayrılan bu fonun eğitim amaçlı harcanması gerektiği” şeklinde yorumladı. Ayrıca, bütçeden sadece 229 bin lira ayrılarak okullara destek verilmesinin yetersiz olduğunu ifade etti.

Dr. Bingöl, Milli Eğitim Bakanlığı’nın Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmayı Teşvik Fonu’ndan aldığı kaynağın yanı sıra Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın da ücretsiz ders kitapları için 5 milyar liralık bir bütçe ayırdığını belirtti. Bakanlığın bu kaynakları yetersiz veya etkili bir şekilde kullanmadığını savunan Bingöl, bu durumun okullardaki eksiklikleri ve sorunları artırdığını dile getirdi.

Özetle, Dr. Ozan Bingöl, Milli Eğitim Bakanlığı’nın okullardaki temizlik personeli eksikliği gibi sorunları çözme konusundaki başarısızlığını eleştirdi. Ayrıca, ücretsiz ders kitaplarının finansmanı konusunda Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmayı Teşvik Fonu’nun kullanılmasının garibanlar ve yoksullar için ayrılan fonun amacından sapma olarak değerlendirdi. Bingöl, bakanlıkların ayrılan kaynakları etkili bir şekilde kullanmadığını ve okullara yeterli destek sağlanmadığını ifade etti. Bu durumun, eğitim sistemindeki eksiklikleri ve problemleri artırdığını vurguladı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Vergi Uzmanı Dr. Ozan Bingöl: Milli Eğitim Bakanlığı ders kitaplarını Sosyal Yardımlaşma Fonu’ndan karşılıyor, İsyan Etti!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

BBC TÜRK ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin