1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Üst Akıl Balkanlar’da da Toplumsal Fay Hatlarını Karıştırıyor!”

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Üst Akıl Balkanlar’da da Toplumsal Fay Hatlarını Karıştırıyor!”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında gerçekleştirilen kabine toplantısı sona erdi. Yurt içi ve yurt dışındaki gelişmelerin ele alındığı toplantı sonrasında açıklama yapan Erdoğan, Ortadoğu’daki kan dökülen durumun Balkanlar’a da sıçradığını belirtti. Özellikle Bosna Hersek’te barış, huzur ve istikrarın korunması gerektiğini vurguladı ve Demokratik Eylem Partisi Genel Başkanı Bakir İzzetbegoviç’e desteklerini iletti.

Erdoğan, son yıllarda Diyanet teşkilatına karşı sinsi bir kampanya yürütüldüğünü ve 28 Şubat zihniyetinin yeniden hortlatılmaya çalışıldığını ifade etti. Hürriyetlerin vesayet altına alınmasına asla izin vermeyeceklerini belirtti. Devletin tüm kurumlarının millete ait olduğunu ve herkesin eşit haklara sahip olduğunu vurguladı.

Adalet hizmetlerinin geliştirilmesi için yoğun çaba sarf ettiklerini ve hakim savcı sayısını artırdıklarını belirten Erdoğan, bağımsız, tarafsız ve adil bir yargı sistemini desteklediklerini söyledi. Infaz sistemiyle ilgili tartışmaları takip ettiklerini ve cezasızlık algısının önüne geçecek adımları atacaklarını belirtti.

Ülkemizi temsil eden müteahhitlerin başarılarından bahseden Erdoğan, polis, jandarma ve askerlerin tavizsiz olmaları gerektiğini ifade etti. Türkevi’nin 85 milyonun iftihar vesilesi olduğunu belirterek, ana muhalefet partisinin Türkevi’ne niçin rahatsız olduğunu anlayamadıklarını dile getirdi.

BM Genel Kurulu’na katılarak yaptığı konuşmada İsrail’in Gazze halkına uyguladığı soykırımı eleştiren Erdoğan, Türkiye’nin küresel platformda mazlumların sesi haline geldiğini belirtti. Lübnan’a yönelik saldırılara karşı Türkiye’nin güçlü bir şekilde destek verdiğini açıkladı.

Erdoğan, İslam ülkelerinin bu tür zulümlere karşı daha güçlü bir tutum sergilemeleri gerektiğini vurguladı. Filistin ve Lübnan’ın yanında olmanın insanlık görevi olduğunu belirterek, bu zulme asla rıza göstermeyeceklerini ve mücadelelerini sürdüreceklerini ifade etti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Üst Akıl Balkanlar’da da Toplumsal Fay Hatlarını Karıştırıyor!”
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

BBC TÜRK ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin