1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. Esenyurt Belediye Başkanı Özer ve CHP’li Karabat’tan ‘Batmane’ düeti

Esenyurt Belediye Başkanı Özer ve CHP’li Karabat’tan ‘Batmane’ düeti

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Esenyurt Belediyesi tarafından İl Dernekler Birliği ile Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen festivalin ikinci gününde Güneydoğu Anadolu gecesi büyük ilgi gördü. Güneydoğu Anadolu’nun güzelliklerini tanıtan film gösterimi ve halk oyunları ile başlayan gece, Kürt müziğinin önemli seslerinden Tara Mamedova’nın sahne almasıyla devam etti. Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Özgür Karabat, halkla bir araya gelerek yöresel kültür ve yemek stantlarını ziyaret ettiler.

Festivalde, sanatçı Tara Mamedova’nın söylediği türküler eşliğinde halay çeken Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Özgür Karabat, sahnede birlikte ‘Batmane’ türküsünü seslendirdi. İkili, sahnede dostluk ve kardeşlik mesajları vererek büyük alkış aldı.

Başkan Ahmet Özer, sanatçı Tara Mamedova’ya çiçek takdim ederek, “Tara iyi ki geldi. Size şarkılar, destanlar söyleyecek. Tara, Evdale Zeynike için Şakiro’nun sesiyle söylüyor. Gönlünün sesinden söylüyor” diyerek teşekkür etti.

“FARKLILIKLAR BİZİ ZENGİNLEŞTİRİR”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Özgür Karabat, farklı kültürlerin bir araya gelmesinin ülkeye zenginlik kattığını belirterek şunları söyledi: “Bize hep farklı olanların birbirine karşı olduğunu anlattılar. Ama bugün görüyoruz ki farklı olanlar birbirini güçlendirenlerdir. Biz bu topraklarda barış ve kardeşlik içinde yaşamaktan mutluyuz. Hepimiz birlikteyiz ve birbirimizin türkülerini söylemeye devam edeceğiz.”

İLK KONSERİNDE DUYGU DOLU ANLAR YAŞATTI

Sanatçı Tara Mamedova, Esenyurt’ta verdiği ilk konserde, organizasyonu düzenleyen Belediye Başkanı Ahmet Özer ve ekibine teşekkür ederek, “Bu hepimize umut veren, birleştirici bir etkinlik. Esenyurt inanılmaz güzel bir yer olmuş. Burada sevgi ve paylaşım var. Sanatla kalplerimiz yumuşar ve çiçekler gibi açarız” dedi. Mamedova, Diyarbakır’da katledilen küçük Narin’i de seslendirdiği ‘Narîn’ türküsüyle anarak duygusal anlar yaşattı.

FESTİVAL, 6 EKİM’E KADAR DEVAM EDECEK

Kardeşlik ve birlik duygularını pekiştirmek amacıyla düzenlenen Esenyurt Kardeş Kültürler Festivali, farklı yörelerden vatandaşları bir araya getirerek dostluk, kardeşlik ve dayanışma ruhunu ön plana çıkarıyor. Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen festival, 6 Ekim’e kadar birbirinden renkli etkinliklerle devam edecek.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Esenyurt Belediye Başkanı Özer ve CHP’li Karabat’tan ‘Batmane’ düeti
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

BBC TÜRK ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin