1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. TAG Otoyolu’nda Meydana Gelen Kaza İddianamesi Tamamlandı: Otobüs Şoförüne 22 Yıl Ceza Istemi!

TAG Otoyolu’nda Meydana Gelen Kaza İddianamesi Tamamlandı: Otobüs Şoförüne 22 Yıl Ceza Istemi!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

TAG Otoyolu’nun Yenice Mahallesi mevkisinde meydana gelen kazaya ilişkin soruşturma tamamlandı. Otobüs şoförü Ali G. hakkında “bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına sebebiyet vermek” suçundan 22 yıl 6 aya kadar hapis cezası istemiyle iddianame hazırlandı. Olay yerinde yapılan inceleme, trafik raporları ve adli tıp raporları incelenerek otobüs şoförü Ali G.’nin kusurlu olduğu belirlendi.

İddianamede, olay yerinde hava koşulları, trafik seyri ve kazanın meydana gelme durumu göz önünde bulundurularak otobüs şoförü Ali G.’nin “tek ve asli kusurlu” olduğu tespit edildi. Araçta yapılan incelemede teknik ve işlevsel anlamda herhangi bir eksiklik tespit edilmedi. Otobüs şoförü Ali G.’nin hız kurallarına uymadığı ve hava ve yol koşullarını dikkate almadığı belirtildi.

Dosyada yer alan bilirkişi raporlarına göre, otobüs hızının kaza anında saatte 108 kilometre olduğu belirlendi. Havanın yağışlı olması ve otobüsün yüksek hızla seyretmesi nedeniyle kazanın gerçekleştiği tespit edildi. Kazanın meydana geliş durumu incelenerek, otobüs şoförü Ali G.’nin tedbirsizlik ve dikkatsizlik göstererek kusurlu olduğu belirlendi.

TAG Otoyolu’nun Yenice Mahallesi mevkisinde meydana gelen kazada 13 kişi hayatını kaybederken, 34 kişi yaralandı. Aynı bölgede bir başka kazada da 6 kişi yaralandı. Otobüs şoförü Ali G. tutuklanarak cezaevine gönderildi. İddianame doğrultusunda, Ali G.’nin suça karıştığına dair yeterli delil bulunduğu belirlendi.

Tarsus Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında verilen hüküm doğrultusunda, Tarsus 3. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından Ali G. hakkında açılan davanın kabul edildiği ve ceza talebiyle yargılanacağı belirtildi. Kazada hayatını kaybeden ve yaralananların aileleri ise adaletin yerini bulmasını bekliyor.

Sonuç olarak, TAG Otoyolu’nda meydana gelen kaza sonucunda otobüs şoförü Ali G.’nin kusurlu olduğu ve kazaya sebebiyet verdiği iddiasıyla yargılanacağı belirtildi. Olayın detayları incelenerek, kazanın sebepleri ve sonuçları titizlikle ele alınmış ve ilgili yargı süreci başlatılmıştır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
TAG Otoyolu’nda Meydana Gelen Kaza İddianamesi Tamamlandı: Otobüs Şoförüne 22 Yıl Ceza Istemi!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

BBC TÜRK ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin