1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Gıda İsrafı Dünya Gıda İhtiyacının Üçte Birini Karşılıyor

Gıda İsrafı Dünya Gıda İhtiyacının Üçte Birini Karşılıyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Her yıl dünyada üretilen gıdanın üçte biri israf ediliyor ve bu israfın %40’ı otel ve restoran gibi toplu tüketim yerlerinden kaynaklanıyor.

Dünya genelinde her 9 kişiden biri açlıkla mücadele ederken, yapılan hesaplamalara göre israf edilen gıdanın üçte biri bu insanlara yetecek kadar olabilir.

Türkiye’de de her yıl 18 milyon tondan fazla gıda israf ediliyor. Bu durumu engellemek amacıyla Tarım ve Orman Bakanlığı, Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü’nün desteğiyle “Gıdanı Koru-Sofrana Sahip Çık” projesini başlattı.

Türkiye genelinde farkındalık çalışmaları yapılarak, otel, restoran ve yemekhanelerde çöpe atılan gıdaların hayvan yemine dönüşmesinin önü açıldı.

Tarım Bakanlığı, gıda israfını önlemek için butik otellerde yapılan açık büfe servisin gıda israfı üzerindeki etkisini araştıracak. Ayrıca menü planlama, stok yönetimi ve diğer etkenler incelenecek.

Gıda israfının azaltılması için tüketicilerin bilinç düzeyinin artırılması ve turizm sektöründe sürdürülebilir uygulamaların yaygınlaştırılması planlanıyor.

Kurtarılan her bir milyon kilogram gıda, su ve enerji tasarrufu sağlayarak sürdürülebilirlik açısından önemli bir adım olabilir.

Tarım ve Orman Bakanlığı, gıda paketlerinde parti tanımlamasını sağlayacak yeni bir düzenleme hazırlığında. Bu sayede gıdaların izlenebilirliği artırılacak ve israfın önüne geçilecek.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Gıda İsrafı Dünya Gıda İhtiyacının Üçte Birini Karşılıyor
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

BBC TÜRK ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin