1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’tan Rusya Ziyaretinin Ardından Çarpıcı Açıklamalar!

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’tan Rusya Ziyaretinin Ardından Çarpıcı Açıklamalar!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Rusya dönüşünde uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı. Kurtulmuş, görüşmelerin geneline bakıldığında toplantıların planlandığından çok daha verimli geçtiğini belirtti. Türkiye ile Rusya arasında bölgesel ve küresel meselelerin detaylı bir şekilde ele alınmasının faydalı olduğunu vurgulayan Kurtulmuş, ziyaretin anlamlı geçtiğini ve sonuçların olumlu olmasını umduğunu dile getirdi.

Rusya’nın Türkiye’ye ilgisinin temelinde Türkiye’nin dış politikadaki ilkeli, çok taraflı ve barışçıl yaklaşımının olduğunu belirten Kurtulmuş, Türkiye’nin Rusya-Ukrayna krizinin çözümünde gösterdiği çabadan da bahsetti. Rusya’nın Türkiye’ye olan teveccühünün artmasının nedenlerini açıklayan Kurtulmuş, Türkiye’nin izlediği ilkeli ve etkili politikaların Rusya’da olumlu karşılandığını ifade etti.

Rusya Federal Meclisi Federasyon Konseyi Genel Kurulu’na hitap etme şansına sahip olmanın önemine değinen Kurtulmuş, Türkiye’den bir siyasetçinin ilk kez bu platformda konuşmasının anlamlı olduğunu belirtti. BRICS ve NATO ile ilgili gelen soruları yanıtlayan Kurtulmuş, Türkiye’nin NATO üyesi olmasına rağmen BRICS’in güçlenmesinin dünya barışına olumlu etkisi olabileceğini ifade etti.

İsrail’in saldırgan tutumunu eleştiren Kurtulmuş, Batı’nın İsrail’e karşı takındığı tutumu sorgulayarak, uluslararası toplantılarda artan baskıların İsrail’i durdurabileceğini belirtti. İsrail’in Orta Doğu’daki gücünün, bölge ülkelerinin parçalanmışlığına dayandığına dikkat çeken Kurtulmuş, bölge ülkelerinin birlik içinde hareket etmesi gerektiğini vurguladı.

İç siyasetle ilgili anayasa tartışmalarına da değinen Kurtulmuş, siyasi diyalogun sağlıklı işlemesinin anayasa yapım sürecine de olumlu katkı sağlayacağını belirtti. Anayasa sürecinin iç politikadaki tartışmalara heba edilmemesi gerektiğini vurgulayan Kurtulmuş, anayasa konusunda partiler arasında ortak bir yaklaşımın önemine değindi. Anayasa sürecinin iç politika tartışmalarından ayrı tutulması gerektiğini vurgulayan Kurtulmuş, Türkiye’nin mili meselelerinde birlik içinde hareket etme mesajının önemli olduğunu ifade etti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’tan Rusya Ziyaretinin Ardından Çarpıcı Açıklamalar!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

BBC TÜRK ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin