1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Apartman Sakinleri İsyan Etti: “Felç Olan Apartman Görevlisinin Faturası Bize Kesildi!”

Apartman Sakinleri İsyan Etti: “Felç Olan Apartman Görevlisinin Faturası Bize Kesildi!”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Seyhan ilçesinde bulunan 2000 Evler Mahallesi’ndeki bir apartmanda 29 Kasım 2019 tarihinde yaşanan olayda, site sakinlerinden Caner Şahin’in nişanlısına laf attığı iddiasıyla apartman görevlisi Rıdvan Uçar ile tartışması sonucunda Şahin tarafından tabancayla vuruldu. Uçar ağır yaralanarak hastaneye kaldırıldı ve felç kaldı. Adana Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alınan Şahin, adliyede tutuklandı.

Tedavisinin ardından taburcu olan Uçar, apartman yönetimi tarafından 50 bin TL tazminatla iş akdinin feshedilmesiyle karşılaştı. Uçar, avukatı aracılığıyla iş kazası olduğunu iddia ederek tazminat davası açtı ve mahkeme siteyi 7.5 milyon TL tazminat ödemeye mahkum etti. Ancak zamanla oluşan faizlerle birlikte site borcu 13 milyon TL’ye yükseldi ve her daire başına 58 bin TL ceza düştü.

Site sakinleri, avukatları tarafından bilgilendirilmediklerini ve e-Devlet üzerinden cezayı öğrendiklerini belirttiler. Site yöneticilerinden Kemal Mermer, olayın iki kişi arasında yaşanan bir mesele olduğunu ve tüm apartman sakinlerinin suçlanmaması gerektiğini dile getirdi. Ancak apartman sakinlerinden Çiğdem Gazarhan, ödenmesi gereken yüksek tazminatın kendileri için mümkün olmadığını söyledi.

Diğer bir apartman sakini Fatma Kaya, Uçar’a yardımcı olduklarını ancak bu kadar büyük bir tazminatı ödeyemeyeceklerini ifade etti. Muazzez Düzgün ise eşinin emekli maaşıyla geçindiklerini ve yatalak annesi bulunduğunu, bu nedenle ödenmesi gereken miktarı hayatta ödeyemeyeceklerini belirtti.

Apartman sakinlerinden alınacak parayla ilgili endişelerini dile getiren site sakinleri, avukatları tarafından yeterince bilgilendirilmediklerini ve bu süreçte mağdur olduklarını ifade etti. Olay sonrasında apartmanda huzursuzluk yaşanırken, taraflar arasındaki sorunun tüm apartman sakinlerini etkilemesi nedeniyle tepkiler arttı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Apartman Sakinleri İsyan Etti: “Felç Olan Apartman Görevlisinin Faturası Bize Kesildi!”
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

BBC TÜRK ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin