1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Erdoğan BM’de İsrail’i Sert Sözlerle Eleştirdi: ‘Utanç Vesilesi’!

Erdoğan BM’de İsrail’i Sert Sözlerle Eleştirdi: ‘Utanç Vesilesi’!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, BM 79. Genel Kurulu kapsamında bulunduğu New York’ta, resmi temaslarının ardından programını izleyen gazetecilere kapsamlı açıklamalarda bulundu. Erdoğan, BM’de reform ihtiyacından Gazze’ye, Lübnan’dan Ukrayna’ya, Türk- Amerikan ilişkilerine, teğmenler krizinden yeni anayasaya ve ekonomik programın seyrine ilişkin şu mesajları verdi:

Filistin’de soykırım yapmış bir suçlunun BM çatısı altında yer alabilmesi gerçekten utanç vesilesidir. Erdoğan, BM Genel Kurulu konuşması sonrasında İsrail delegasyonunun tutumunu eleştirerek, tarihin doğru tarafında durmaya davet etti. BM’nin savaşları önleme misyonunu yerine getiremediğini ve İsrail’den hesap soramadığını belirtti. Türkiye olarak Güvenlik Konseyi’nde daimi üyelik talebini sürdüreceklerini vurguladı ve ABD’den 1 milyar 450 milyon dolar alacağımızı belirtti.

Türkiye’nin BRICS ve ASEAN’a üyeliği konusunda önemli adımlar atılacağını belirten Erdoğan, bunun ekonomik işbirlikler için fırsatlar yaratacağını söyledi. Yeni anayasa sürecinde muhalefetin tavrını eleştiren Erdoğan, teğmenler krizini de değerlendirerek kendini bilmezlerin cezalandırılacağını vurguladı. İsrail’in Lübnan’a yönelik saldırılarına da değinen Erdoğan, Lübnan halkına yardım sağlayacaklarını açıkladı.

İç politikada Erdoğan, iç cephede bir gedik açılmasının maliyetli olacağını belirtti ve Türkiye’nin zor dönemleri geride bırakmaya başladığını ifade etti. Ekonomide enflasyonun dizginlenmeye başladığını ve vatandaşların bu iyileşmeyi hissetmeye başladığını söyledi. UNICEF İcra Direktörü Catherine Russel, Türkiye’nin ailelerinden ayrı kalan çocuklara destek olduğunu belirterek Türkiye’nin lider rolünü vurguladı.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Türkevi’ni ziyaret ederek Türk-Amerikan dostluğuna vurgu yaptı ve Türkevi’ni bir gurur kaynağı olarak nitelendirdi. Özel, CHP’nin ABD’deki programlarını Türkevi’nde gerçekleştirmek istediklerini belirtti.

Erdoğan, New York ziyareti boyunca önemli açıklamalarda bulunarak hem iç hem de dış politika konularına değindi ve Türkiye’nin lider rolünü dünya kamuoyuna bir kez daha gösterdi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Erdoğan BM’de İsrail’i Sert Sözlerle Eleştirdi: ‘Utanç Vesilesi’!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

BBC TÜRK ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin