1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. MSB: ABD’ye S-400 İtirazı! – İa Haber

MSB: ABD’ye S-400 İtirazı! – İa Haber

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Aydın Hasan’ın aktardığına göre Milli Savunma Bakanlığı (MSB) kaynakları ABD’ye F-35 konusunda çağrıda bulundu. MSB kaynakları, ABD’nin Türkiye’nin F-35 programına geri dönüşü için S-400 şartı getirmesi konusunda tavizsiz olduğunu belirtti. Kaynaklar, müttefiklerin ittifak ruhuna ve ortak güvenlik perspektifine uygun olarak tüm kısıtlamaların kaldırılmasını beklediklerini dile getirdi.

Ayrıca, Yunanistan’da yayınlanan Kathimerini gazetesinde yer alan iddialara da yanıt veren kaynaklar, üçüncü ülkelerin haberlerine itibar edilmemesi gerektiğini vurguladı. İsrail’in Lübnan’a düzenlediği saldırılar ve TSK’nın olası tahliye operasyonuyla ilgili olarak da bilgi veren kaynaklar, Dışişleri Bakanlığı ile koordineli olarak durumu yakından takip ettiklerini ve gerekli hazırlıkların yapıldığını belirtti.

Milli Savunma Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk, terörle mücadele konusunda bilgi verdi. Aktürk, TSK’nın 1 Ocak’tan bu yana toplam 2.049 teröristi etkisiz hale getirdiğini ve son bir haftada 36 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı. Ayrıca, Başkale ve Habur’daki hudut karakollarına 2 PKK’lı teröristin teslim olduğunu da bildirdi.

Aktürk ayrıca, Türkiye’nin İsrail saldırıları endişesiyle uluslararası toplumu göreve çağırdığını ve Lübnan için 30 ton tıbbi malzeme ve gıda maddesinin Beyrut’a ulaştırıldığını paylaştı. Bu yardımın, uluslararası barışı ve güvenliği korumakla sorumlu kuruluşların acil ateşkes ve barış için tedbir almasını sağlama amacıyla gerçekleştirildiğini belirtti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
MSB: ABD’ye S-400 İtirazı! – İa Haber
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

BBC TÜRK ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin