1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. DEM Parti ve CHP’den Kardeş Belediyecilik Protokolü İmzaladılar: İşte Detaylar!

DEM Parti ve CHP’den Kardeş Belediyecilik Protokolü İmzaladılar: İşte Detaylar!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

DEM Parti Sur Belediyesi ve CHP Fındıklı Belediyesi arasında kardeş belediyecilik protokolü imzalandı. İmza törenine CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, DEM Parti Milletvekili Adalet Kaya, Sur Belediyesi Eş Başkanı Fatma Gulan Önkol ve Fındıklı Belediye Başkanı Ercüment Şahin Çervatoğlu katıldı.

Çervatoğlu, iki belediyenin karşılıklı istekleri doğrultusunda işbirliği yaparak horonla halayın kardeşliğini inşa ettiklerini belirterek, toplumcu yerel yönetimlerin geliştirilmesi ve kültürel faaliyetlerin tanıtılması için protokol imzalandığını ifade etti. Ülkede yaşanan kutuplaşma ve ötekileştirmenin karşısında, kardeşliğin büyütülmesi gerektiğini vurgulayan Çervatoğlu, halkın birbirine düşmanlık tohumları ekilmeye çalışıldığına dikkat çekti.

Belediyecilik çalışmalarının bir hizmet olduğunu ve halka ücretsiz sunulması gerektiğini belirten Çervatoğlu, dayanışma ve kamucu yaklaşımın önemine değindi. Politik kaygılarla değil, sevgiyle ve dayanışmayla hareket ettiklerini belirten Çervatoğlu, ötekileştirmenin değil dayanışmanın büyütülmesi gerektiğini vurguladı.

Çervatoğlu, önceki kardeş belediyecilik protokollerinden örnekler vererek, farklılıklara rağmen ortak bir yaşamı inşa etmenin mümkün olduğunu ifade etti. Ülkenin farklı coğrafyalarında yaşayan insanların ortak mutluluğu ve demokrasisi için dayanışma kültürünü geliştirmenin önemine değinen Çervatoğlu, partiler üstü bir şekilde ortak mutluluk ve iyilik duygusunu pekiştirmenin gerekliliğini vurguladı.

Sonuç olarak, Sur Belediyesi ve Fındıklı Belediyesi arasında imzalanan kardeş belediyecilik protokolü, farklılıklara rağmen ortak bir yaşamın inşası ve dayanışma kültürünün geliştirilmesi için önemli bir adım olarak değerlendirildi. İki belediye arasındaki işbirliği, toplumcu yerel yönetimlerin güçlenmesine ve halkın birbirine kenetlenmesine katkı sağlayacak nitelikte görüldü.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
DEM Parti ve CHP’den Kardeş Belediyecilik Protokolü İmzaladılar: İşte Detaylar!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

BBC TÜRK ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin