1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. BDDK Başkan Yardımcısının Skandal Düğünü Bankacılık Sektörünü Sarsıyor!

BDDK Başkan Yardımcısının Skandal Düğünü Bankacılık Sektörünü Sarsıyor!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) Başkan Yardımcısı Mustafa Aydın, 19 Eylül tarihinde İstanbul Şişli’de bulunan bir 5 yıldızlı otelde Nilüfer Özmen ile evlendi. Ancak düğün, sıra dışı bir ayrıntıyla gündeme geldi. Aydın, düğününe bankaların ve finans kuruluşlarının yöneticilerini davet etti. Banka müdürlerinin de aralarında bulunduğu çok sayıda davetli, çelenk ve takı yarışına girdi.

CHP Hazine ve Maliye Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Yalçın Karatepe, BDDK Başkan Yardımcısı Mustafa Aydın’ın düğününe, BDDK’nın denetimi altındaki bankalar ve finans kuruluşlarının yöneticilerinin davet edilmesini eleştirdi. Karatepe, bu durumu “etik ve hukuki bir skandal” olarak nitelendirdi ve bankacılık sektöründeki çürümüşlüğün tehlikeli boyutlara ulaştığını vurguladı.

Karatepe, bir kamu görevlisinin, denetlemekle yükümlü olduğu bankaların genel müdürlerini kendi düğününe davet etmesini ve bu kişilerin yüksek bütçeler ayırarak düğüne katılmalarını skandal olarak değerlendirdi. Kamu bankalarının yöneticilerinin düğüne katılıp hediye takmalarının, kamu kaynaklarının suistimal edildiğinin göstergesi olduğunu belirtti. Karatepe, kamu bankası yöneticilerine zimmet çıkarılması gerektiğini ve kamu kaynaklarının kişisel ilişkiler için kullanılmasının kabul edilemez olduğunu söyledi.

Aydın’ın aldığı tüm hediyeleri iade etmesi gerektiğini belirten Karatepe, bu durumun kamu görevinin suistimali olduğunu ve hukuki süreç başlatılması gerektiğini ifade etti. Bu durumun sektördeki çürümeyi derinleştirdiğini söyleyen Karatepe, kamu görevlilerinin kişisel çıkarlarını kamu yararının önünde tutması gerektiğini vurguladı. CHP olarak, bu tür etik dışı uygulamalara karşı mücadelelerini sürdüreceklerini belirtti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
BDDK Başkan Yardımcısının Skandal Düğünü Bankacılık Sektörünü Sarsıyor!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

BBC TÜRK ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin