1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. BBP Liderinden Şok İdam Çıkışı: “Bıktık, Milletimiz de Bıktı!”

BBP Liderinden Şok İdam Çıkışı: “Bıktık, Milletimiz de Bıktı!”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Mustafa Destici, Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı olarak polis memuru Şeyda Yılmaz’ın şehit edilmesi olayına tepki göstererek idam talebini bir kez daha dile getirdi. Cumhur İttifakı ortağı olan Destici, genel merkez binasında düzenlediği basın toplantısında Türkiye’deki ceza ve infaz sistemine yönelik eleştirilerde bulundu.

Destici, suçların cezalarının yetersiz olduğunu ve ceza hukukunun suçları engelleyemediğini belirtti. Toplumu, çocukları, kadınları ve polisleri koruyamadığını ifade etti. Suçluların kısa sürelerde hapisten çıkıp tekrar suç işlediğine dikkat çeken Destici, son olarak polis memuru Şeyda Yılmaz’ın şehit edilmesiyle yaşanan acı olay hakkında üzüntüsünü ve kızgınlığını dile getirdi.

Şehit polis için Cenab-ı Allah’tan rahmet dileyen Destici, suç makinesi olarak nitelendirdiği katilin cezaevine girmemesini eleştirdi. Suçun karşılığı olmadığını ve hukuk sisteminin işlemediğini savunan Destici, idam cezasının getirilmesi gerektiğini vurguladı. Suçluların cezasız kalmaması gerektiğini söyleyen Destici, idam cezasının yanı sıra tahliyesiz müebbet hapis cezasının da uygulanması gerektiğini belirtti.

Hukuk sisteminin işlemediğini savunan Destici, suçların cezasız kalmasının yeni hayatlara mal olduğunu ve bu durumdan bıktıklarını ifade etti. PKK’lı bir milletvekiline de tepki gösteren Destici, polislerin sadece şehit olduğunda haklı sayıldığı bir sistemin değişmesi gerektiğini belirtti. İdam cezasının getirilmesi gerektiğini tekrarlayan Destici, bu cezanın hayata geçirilmesi gerektiğini dile getirdi.

Sonuç olarak, Mustafa Destici’nin idam cezasının getirilmesi gerektiği yönündeki görüşleri ve Türkiye’deki ceza hukuk sisteminin yetersizliği konusundaki eleştirileri basın toplantısında gündeme geldi. Şehit polis memuru Şeyda Yılmaz’ın ölümüyle ilgili üzüntüsünü ve kızgınlığını dile getiren Destici, idam cezası ve tahliyesiz müebbet hapis cezasının uygulanmasının önemine vurgu yaptı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
BBP Liderinden Şok İdam Çıkışı: “Bıktık, Milletimiz de Bıktı!”
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

BBC TÜRK ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin