1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. İzmir Körfezinde Toplu Balık Ölümleri Devam Ediyor: Pasaport Semtinde Yenileri Eklendi!

İzmir Körfezinde Toplu Balık Ölümleri Devam Ediyor: Pasaport Semtinde Yenileri Eklendi!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Geçtiğimiz haftalarda İzmir Körfezi’nde deniz suyundaki kirlilik nedeniyle oksijen miktarının sıfır seviyesine düşmesi sonucu meydana gelen toplu balık ölümlerine yeni örnekler eklendi. Konak ilçesine bağlı Pasaport semtinde, deniz yüzeyinde balık ölülerinin görülmesiyle pis kokuya yol açan balık ölüleri belediye ekipleri tarafından toplandı. Bu durum 20 Ağustos’ta Bayraklı ilçesinde yaşanan benzer bir vakadan hemen sonra meydana geldi. Ölü balıkların kıyıya vurması ve kötü koku sorununun yaşanması sonrasında kirliliğin kaynağını belirlemek ve önlem almak amacıyla başlatılan çalışmalar sürdürülüyor.

İzmir Körfezi’ndeki balık ölümleri ve kirlilik sorununun ardından Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, olaya müdahale etti. Bakan Murat Kurum’un talimatıyla bir bilim kurulu oluşturuldu. Bakan Kurum’un da katılımıyla toplanan kurul, İzmir Körfezi’ndeki kirliliği önlemek için alınacak tedbirleri içeren acil eylem planını hazırlamaya başladı. Bakan Kurum, acil eylem planının eylül ayı sonuna kadar tamamlanacağını duyurdu.

Geçtiğimiz haçta yaşanan toplu balık ölümleri sonrasında dönemin İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile CHP’nin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cemil Tugay arasındaki kavga da gündeme geldi. İkili birbirlerini suçlamalarla karşılıklı olarak eleştirdi. Soyer, Tugay için yapılan eleştirilerde, körfezle ilgili hiçbir çalışma yapılmadığı gibi ifadeler kullanırken, Tugay da Soyer’ı CHP dışından biri gibi davranmakla suçladı. Bu söz düellosu CHP Genel Merkezi’nde de rahatsızlık yarattı.

Ölü balık vakaları, İzmir Körfezi’nin kirlilik sorununu ve oksijen miktarının azalması sonucunda deniz suyundaki dengenin bozulmasını gündeme getirdi. Konak ilçesi Pasaport semtinde yaşanan balık ölümleri, belediye ekipleri tarafından temizlik çalışmalarını hızlandırdı. Çevre Bakanlığı’nın acil eylem planı ile kirlilik sorununun önüne geçilmesi ve benzer olayların yaşanmaması için alınacak tedbirler belirlenmesi bekleniyor. Bununla birlikte, körfezdeki kirliliğe ve balık ölümlerine yönelik suçlamalar ve eleştiriler de devam ediyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İzmir Körfezinde Toplu Balık Ölümleri Devam Ediyor: Pasaport Semtinde Yenileri Eklendi!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

BBC TÜRK ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin