1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’ten Cari Açıkta Büyük Başarı: Kayıt Dışı Mücadele ve Enflasyon Hedefleri!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’ten Cari Açıkta Büyük Başarı: Kayıt Dışı Mücadele ve Enflasyon Hedefleri!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Birleşmiş Milletler 79. Genel Kurulu’na katılmak üzere gittiği New York’ta Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye’nin son bir yılda cari açık konusunda önemli mesafe kat ettiğini belirtti. Şimşek, cari açığın 57 milyar dolardan 20 milyar doların altına düşmesiyle birlikte bu konunun artık endişe verici bir faktör olmaktan çıktığını vurguladı. Ayrıca geçen sene yaşanan rezerv yetersizliğinin de çözüme kavuşturulduğunu ve Türkiye’nin net rezervlerinde 95 milyar dolarlık bir iyileşme sağlandığını açıkladı.

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, Türkiye’nin dış finansmana erişiminde büyük bir iyileşme gözlendiğini ve temelleri daha da sağlamlaştırarak sürdürülebilir bir büyümeyi hedeflediklerini belirtti. Enflasyon konusuna da değinen Şimşek, bu yıl için yüzde 40-42 arasında bir enflasyon beklendiğini fakat gelecek yıllarda bu rakamların düşüşe geçeceğini ifade etti. Ayrıca enflasyonun düşürülmesinin kalıcı yüksek ve sürdürülebilir büyümenin temellerini atmada önemli bir adım olduğunu vurguladı.

Maliye politikalarında kayıt dışılıkla mücadeleye ağırlık vereceklerini belirten Şimşek, vergi oranlarını artırmak yerine kayıtlı ekonomiyi genişletmeyi hedeflediklerini aktardı. Bakan Şimşek, Türkiye’deki bütün mükellefleri denetleme altına alarak kayıt dışılıkla mücadelede daha etkili bir yol izleyeceklerini dile getirdi.

Bütçe disiplini ve yapısal dönüşüm süreçleriyle Türkiye’nin cari açığı ve enflasyonu düşürmeyi ve dış kırılganlıkları azaltmayı planladıklarını söyleyen Şimşek, Türkiye’nin güçlü bir yapısal dönüşüm sürecinde olduğunu ve bu sürecin ülkeyi sadece ekonomik anlamda değil, aynı zamanda sosyal ve çevresel olarak da güçlendireceğini ifade etti. Bakan Şimşek, Türkiye’nin geleceği için yapılan bu dönüşümü desteklemek gerektiğini belirterek, iş dünyasına seslenerek Orta Vadeli Program’ı rehber alınması çağrısında bulundu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’ten Cari Açıkta Büyük Başarı: Kayıt Dışı Mücadele ve Enflasyon Hedefleri!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

BBC TÜRK ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin