1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Erdoğan, BM’de Miçotakis’i kabul etti

Erdoğan, BM’de Miçotakis’i kabul etti

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhurbaşkanı Erdoğan, New York’ta bulunan Birleşmiş Milletler (BM) 79. Genel Kurulu’na katılmak üzere temaslarını sürdürüyor. Genel kurula hitabının ardından BM Genel Merkezi’nde Miçotakis’i kabul etti.

Erdoğan, Türkiye ile Yunanistan’ın iyi komşuluk esası ekseninde geleceğe emin adımlarla ilerleyebileceğini belirterek, iki ülke arasındaki diyaloğun güçlendirilmesinin ve Atina Bildirgesi’nin lafzı ve ruhu doğrultusunda hareket etmenin iki ülkeye de kazandıracağını söyledi.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, New York’taki BM binasında Türkiye ile Yunanistan arasındaki ikili ilişkiler, bölgesel ve küresel konular ele alındı.

Erdoğan, İsrail’in Gazze başta olmak üzere çeşitli bölgelerdeki saldırılarının masum sivillerin yanı sıra bölgenin huzurunu hedef aldığını belirtti. Krizin bölgeye yayılma riski olduğunu vurgulayarak, insani yardımların Gazze’ye engelsiz ulaştırılması için İsrail’e baskı yapılmasının önemli olduğunu ifade etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Yunanistan Başbakanı Kyriakos Miçotakis’i kabulünde, Türkiye-Yunanistan Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi Toplantısı’nın 2025 yılının ilk aylarında Türkiye’de yapılması kararlaştırıldı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Erdoğan, BM’de Miçotakis’i kabul etti
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

BBC TÜRK ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin