1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Türkiye’nin Hong Kong ile Yaptığı Vergi Anlaşması Yatırımcıları Cazip Hale Getirecek!

Türkiye’nin Hong Kong ile Yaptığı Vergi Anlaşması Yatırımcıları Cazip Hale Getirecek!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye’nin Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB), Türkiye ile Hong Kong arasında imzalanan vergi anlaşması hakkında açıklamalarda bulundu. Anlaşmaya Türkiye adına GİB Başkanı Bekir Bayrakdar, Hong Kong Özel Yönetim Bölgesi Hükümeti adına ise Mali Hizmetler ve Hazine Bakanı Christopher Hui imza attı. Bu anlaşmanın amacı, her iki ülkenin yatırımcıları için daha cazip bir hale gelmesini sağlamaktır.

Hong Kong’da imzalanan bu anlaşma, Türkiye ve Hong Kong arasındaki yatırımcılar için daha cazip hale gelmesi hedeflenmektedir. Anlaşmanın yürürlüğe girmesinin ardından, gelirin hangi ülkede vergilendirileceği, çifte vergilendirmenin nasıl önleneceği gibi konular belirlenmiştir. Gelirin elde edildiği ülkenin vergilendirme hakkı belirli oranlarla sınırlandırılmıştır.

Anlaşma ayrıca, vergi kayıp ve kaçağıyla etkin bir şekilde mücadele etmek için bilgi değişimini de içermektedir. Bu sayede, Türkiye ve Hong Kong daha verimli bir vergi politikası yürütebileceklerdir. Türkiye’nin imzaladığı çifte vergilendirmeyi önleme anlaşmalarının sayısı bu anlaşmayla birlikte 102’ye ulaşmıştır ve bu anlaşmalardan 91’i halihazırda yürürlüktedir.

GİB, açıklamalarında bu anlaşmanın her iki ülke için de önemli bir adım olduğunu vurguladı. Türkiye ve Hong Kong arasındaki işbirliğinin artması ve yatırımcıların daha iyi koşullarda iş yapabilmesi için bu tür anlaşmaların oldukça önemli olduğu belirtildi.

Sonuç olarak, Türkiye ve Hong Kong arasında imzalanan vergi anlaşması, her iki ülkenin ekonomik ilişkileri ve yatırımları için önemli bir adım olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu anlaşma ile çifte vergilendirmenin önlenmesi, vergi kaçakçılığıyla mücadele ve vergi politikalarının daha etkin bir şekilde yürütülmesine olanak tanıyacaktır. Türkiye’nin bu tür anlaşmalarla ekonomik işbirliğini güçlendirmeyi ve yatırımcılarına daha iyi koşullar sağlamayı hedeflediği de açıklamalarda belirtilmiştir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Türkiye’nin Hong Kong ile Yaptığı Vergi Anlaşması Yatırımcıları Cazip Hale Getirecek!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

BBC TÜRK ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin