1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Erdoğan’ın Diplomatik Temasları

Erdoğan’ın Diplomatik Temasları

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ankara’da yayımlanan Milliyet gazetesinde Yunanistan’ın Kathimerini gazetesindeki bir görüşmeye ilişkin değerlendirme, “Erdoğan görüşmesinin Atina ve Ankara arasındaki ikili ilişkilerde bir dönüm noktası olabileceği ya da siyasi diyaloğun yavaşladığı ve gelişme şansının düşük olduğu mevcut çıkmazın devamını sembolize edebileceği” şeklinde yer aldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Almanya Başbakanı Olaf Scholz’u kabul etti. Türkiye ve Almanya’nın köklü ilişkileri ve bağları bulunan iki müttefik olduğunu belirten Erdoğan, iş birliğini her alanda geliştirmeye yönelik çalışmaların devam ettiğini vurguladı. Ayrıca Türkiye ile Avrupa Birliği ilişkilerinin yeniden canlandırılmasının gerekli olduğunu ifade eden Erdoğan, özellikle vize meselesinin çözümü için Almanya’dan destek beklendiğini belirtti.

Erdoğan, Türkevi’nde İran Cumhurbaşkanı Mesut Pezeşkiyan ile bir araya geldi. İki ülke arasındaki tarihi ve kültürel bağların ilişkilere olumlu yansıdığını belirten Erdoğan, ilişkilerin her alanda geliştirilerek ilerletileceğine inandığını ifade etti. Ayrıca bölgede huzuru ve istikrarı tehdit eden saldırganlığa karşı barışa hizmet eden adımların önemine vurgu yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkevi’nde Uluslararası Ceza Mahkemesi Başsavcısı Karim Khan ile bir araya geldi. Uluslararası hukuka olan güveni korumak adına İsrail’e yönelik açılan soykırım davasının sonuçlanması ve suçluların cezalandırılmasının önemine değinen Erdoğan, bu konunun son derece önemli olduğunu belirtti.

Kuveyt Veliaht Prensi Şeyh Sabah Khaled Al-Hamad Al-Sabah’ı kabul eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye ile Kuveyt arasındaki ilişkilerin birçok alanda gelişim gösterdiğini ve bu ilişkilerin ilerletilmesi için gayretlerin süreceğini belirtti.

Erdoğan’ın Diplomatik Temasları yazısı ilk önce İa Haber üzerinde ortaya çıktı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Erdoğan’ın Diplomatik Temasları
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

BBC TÜRK ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin