1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Erdoğan: “F-16 Modernizasyon Projesiyle Yeni Bir Sayfa Açıyoruz!”

Erdoğan: “F-16 Modernizasyon Projesiyle Yeni Bir Sayfa Açıyoruz!”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD’de gerçekleşen bir toplantıda, Türkiye ve ABD arasındaki savunma sanayi iş birliğinin potansiyelinin gerisinde kaldığını belirtti. F-16 modernizasyon projesiyle yeni bir sayfa açılmasını ve ihracat engellerinin kaldırılmasını umut etti. New York’ta Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’na katılan Erdoğan, Türk-Amerikan İş Konseyi tarafından düzenlenen yatırım konferansında iş adamlarıyla buluştu. Türk ve Amerikan firmalarının gelişen iş birliğinden örnekler vererek, desteklerini önemli bulduğunu vurguladı.

Erdoğan, Türkiye’nin ekonomik başarılarından bahsederek, enflasyon, işsizlik ve kamu maliyesinde yaşanan olumlu gelişmeleri paylaştı. Ayrıca, uluslararası kredi derecelendirme kuruluşlarının Türkiye’nin kredi notunu artırması üzerine memnuniyetini dile getirdi. Türkiye’nin ekonomik büyüme ve istikrarı için yapılan çalışmaların meyvelerini almaya başladığını belirtti.

Erdoğan, Türkiye’nin Amerika Birleşik Devletleri, Japonya, Rusya, Meksika ile birlikte nüfusu 85 milyonu aşan ve kişi başına geliri 13 bin doların üzerinde olan beş ülkeden biri olduğunu ifade etti. Son 20 yılda Türkiye’nin altyapı ve ihracatta büyük gelişmeler kaydettiğini, uluslararası doğrudan yatırımları artırdığını ve savunma sanayinde önemli bir konuma geldiğini söyledi.

Türkiye’nin hedeflerine ulaşabilmesi için Amerikan iş adamlarından destek isteyen Erdoğan, ikili ticaret hacmini artırmak ve engelleri kaldırmak gerektiğini vurguladı. Özellikle demir-çelik ve alüminyum sektörlerindeki kısıtlamaların kaldırılması ve karşılıklı ticaretin önündeki engellerin ortadan kaldırılması gerektiğini belirtti. Türkiye’nin yatırım alanlarını genişletmeyi ve uluslararası yatırımcıları çekmeyi hedeflediğini söyledi.

Erdoğan, Türkiye’nin yenilenebilir enerji, savunma sanayi, biyoteknoloji ve otomotiv sektörlerinde yatırım yapmaya odaklandığını ve yüksek teknoloji yatırımlarını teşvik ettiğini belirtti. Ayrıca, Orta Asya ve Afrika gibi bölgelerde iş birliği fırsatları olduğunu ve bu potansiyeli Exim Bank, IFC gibi kuruluşların destekleriyle hayata geçirebileceklerini ifade etti. Türkiye’nin Amerika ile enerji alanındaki iş birliğinin geliştiğini ve uzun vadeli bir ilişkiyi hedeflediklerini de ekledi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Erdoğan: “F-16 Modernizasyon Projesiyle Yeni Bir Sayfa Açıyoruz!”
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

BBC TÜRK ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin