1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Eğitimdeki Fiyat Artışları Velileri Vurdu!

Eğitimdeki Fiyat Artışları Velileri Vurdu!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Eğitim öğretim yılının başlamasıyla birlikte, ekonomik zorluklar nedeniyle yaşanan fiyat artışları velileri ve öğrencileri olumsuz etkiledi. CHP Çanakkale Milletvekili İsmet Güneşhan, Meclis Milli Eğitim Komisyonu üyesi olarak, eğitimdeki krizi ve artan maliyetleri değerlendirdi. Velilerin kırtasiye ve okul kıyafetlerindeki fiyat artışlarıyla karşı karşıya kaldığını belirten Güneşhan, ekonomik tablonun eğitimi de olumsuz yönde etkilediğini vurguladı.

Güneşhan, eğitim-öğretim maliyetlerindeki artışı gösteren verileri paylaşarak, okul öncesi düzeyden lise düzeyine kadar yaşanan yüzde 80 ile 98.9 arasındaki fiyat artışlarını ortaya koydu. Bu artışın veliler üzerindeki yükü her geçen gün artırdığını belirten Güneşhan, iktidarın bu konuda yeterli önlemleri almadığını ifade etti. Ekonomik krizin sadece aileleri değil, öğrencileri ve öğretmenleri de olumsuz etkilediğine dikkat çeken Güneşhan, eğitim sistemindeki çöküşü gözler önüne serdi.

Okul araç gereçlerindeki fiyat artışlarının öğrencileri temel gereksinimlerini karşılamada zor durumda bıraktığını belirten Güneşhan, velilerin ekonomik sıkıntılarının giderek arttığını ve iktidarın bu konuda gerekli adımları atmamasının endişe verici olduğunu dile getirdi. Eğitim-İş Sendikası’nın verilerine dayanarak, eğitim maliyetlerindeki artışın yüzde 90’ları bulduğunu ifade eden Güneşhan, velilerin korunmadığını ve eğitim sisteminin çöktüğünü belirtti.

Velilerin, öğrencilerin, öğretmenlerin ve çalışanların ekonomik sıkıntılarla baş etmekte zorlandığı bir dönemde, eğitim maliyetlerindeki artışın daha da yükselmesi endişe verici bir durum oluşturuyor. Bu durumun sadece eğitimi değil, toplumun genelini olumsuz etkileyeceği göz önünde bulundurulmalı ve gerekli tedbirlerin alınması gerekmektedir. İsmet Güneşhan’ın vurguladığı gibi, ekonomik krize karşı eğitim alanındaki sorunlar da acil çözüm bekliyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Eğitimdeki Fiyat Artışları Velileri Vurdu!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

BBC TÜRK ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin