1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. 6 yaşındaki H.K.G.’nin evlendirilmesi davasında verilen cezalar şaşırttı! – İstinaf mahkemesinden çarpıcı karar!

6 yaşındaki H.K.G.’nin evlendirilmesi davasında verilen cezalar şaşırttı! – İstinaf mahkemesinden çarpıcı karar!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

6 yaşındaki H.G.’nin evlendirilmesi davasında, 23 Ekim 2023 tarihinde karar açıklandı ve sanık Kadir İstekli 30 yıl, Yusuf Ziya Gümüşel 20 yıl ve Fatıma Gümüşel ise 16 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı. Kararın ardından mağdur H.G.’nin avukatı, sanıkların avukatı, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının avukatı ve Cumhuriyet savcısı dosyayı istinafa taşıdılar. İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 20. Ceza Dairesi dosyayı inceledi ve sanık Kadir İstekli’nin 2004-2013 yılları arasında ‘Çocuğun nitelikli cinsel istismarı’ ve 2020 yılında ‘Eşe karşı nitelikli cinsel saldırı’ suçlarından 2 ayrı ceza alması gerektiğini belirtti. Mağdur H.G.’nin annesi Fatıma Gümüşel ve babası Yusuf Ziya Gümüşel hakkında verilen cezalarda anne ve baba olmaları nedeniyle arttırım yapılması gerektiğini savunarak kararın usul ve esas yönünden bozulmasını istedi.

Önceki celse mütalaasını açıklayan Cumhuriyet savcısı, tutuklu sanık eski eş Kadir İstekli için ‘Zincirleme şekilde çocuğun cinsel istismarı’ ve ‘Zincirleme şekilde eşe karşı cinsel saldırı’ suçlarından 52 yıl 6 aya kadar ceza talep etti. Baba Yusuf Ziya Gümüşel için ise ‘Zincirleme şekilde çocuğun cinsel istismarı’ suçundan 47 yıl 3 aya hapis cezası istendi. Firari sanık anne Fatıma Gümüşel hakkında yakalama kararı olduğu için davadan ayrılmıştı.

İstanbul Anadolu 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada tutuklu sanıklar Kadir İstekli ve Yusuf Ziya Gümüşel, cezaevinde bulundukları yerden SEGBİS sistemiyle duruşmaya katıldı. Taraf avukatları da mahkemede hazır bulundu. Duruşma sırasında mahkeme başkanı, açık yargılama sürecine geçildiğini duyurdu.

Mahkeme sonucunda firari sanık Fatma Gümüşel hakkında tutuklama emri çıkarıldı. Tutuklu sanık Kadir İstekli, ‘Zincirleme çocuğun nitelikli cinsel istismarı’ suçundan 21 yıl, ‘Nitelikli cinsel saldırı’ suçundan 15 yıl hapis cezası aldı. Baba Yusuf Ziya Gümüşel ise ‘Zincirleme çocuğun nitelikli cinsel istismarı’ suçundan 18 yıl 9 ay hapis cezasıyla cezalandırıldı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
6 yaşındaki H.K.G.’nin evlendirilmesi davasında verilen cezalar şaşırttı! – İstinaf mahkemesinden çarpıcı karar!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

BBC TÜRK ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin