1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. MEB Bakanlık Müfettiş Yardımcısı Alımı Duyuruldu!

MEB Bakanlık Müfettiş Yardımcısı Alımı Duyuruldu!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Milli Eğitim Bakanlığı’nın Bakanlık müfettiş yardımcısı alımı için düzenlediği sınav sürecine ilişkin duyuru, bugün Resmi Gazete ve Bakanlık internet sitesinde yayımlandı. Bu kapsamda, öğretmenlik ve öğretmenlik dışı alanlarından toplam 100 Bakanlık Müfettiş Yardımcısı alınacak. Bakanlık müfettiş yardımcılığı sınavı başvuruları, öğretmenlik alanından başvuranlar için 14-25 Ekim 2024 tarihleri arasında MEBBİS üzerinden, öğretmenlik dışı alanlardan başvuranlar için ise Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi (Kariyer Kapısı) üzerinden yapılacak.

Öğretmenlik alanları için yarışma sınavı, yazılı ve sözlü olmak üzere iki aşamadan oluşacak. Başvuracak adayların, sınav başvurusu yapacakları tarih itibarıyla öğretmenlikte en az 8 yıl hizmeti olması ve 35 yaşını doldurmamış olmaları gerekmektedir. Öğretmenlik dışı alanlar için de yarışma sınavı, KPSS ve sözlü olmak üzere iki aşamadan geçecek. Bu alana başvuran adayların en az dört yıllık lisans eğitimi almış olmaları ve belirli KPSS puan türlerinden 75 ve üzeri puan almış olmaları şartı aranacak.

Öğretmenlik alanından başvuran adaylar için yazılı sınav 23 Kasım’da Ankara’da yapılacak. Sınav sonuçları 6 Aralık’ta açıklanacak ve sözlü sınava girecek adaylar ile sınav tarihi 10 Ocak 2025’te ilan edilecek. Öğretmenlik dışı alanlardan başvuran adaylar için sözlü sınav tarihi 22 Kasım’da duyurulacak ve sınavlar 2-6 Aralık tarihlerinde gerçekleştirilecek. Atanmaya hak kazananlar ise 7 Mart 2025 tarihinde ilan edilecek.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
MEB Bakanlık Müfettiş Yardımcısı Alımı Duyuruldu!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

BBC TÜRK ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin