1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Bluetoothlu Ayakkabı Krizi: Cezaevi Ziyaretinde Mahkemelik Olarak Sonuçlandı

Bluetoothlu Ayakkabı Krizi: Cezaevi Ziyaretinde Mahkemelik Olarak Sonuçlandı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cezaevine ziyarete giden bir kişi, ayağındaki bluetoothlu ayakkabı nedeniyle mahkemelik oldu. Savcı iddianame düzenledi ve dava açıldı. İşte olayın detayları…

Cezaevine giden şahıs X-ray kontrolüne takılınca, “Oğlumun hediyesi Bluetooth’tan haberim yok.” dese de, bir şey anlatamadı. “Cezaevine elektronik haberleşme aracı sokma” suçlamasıyla hakkında iddianame düzenlendi. Hapis cezası istendi. Suçu cezaevine yasak eşya sokmaktı. Yasağa takılan eşya ise bir ayakkabıydı. Hem de oğlun hediye ettiği Bluetooth’lu ayakkabı.

Oğlunun hediye ettiği ayakkabılar hem rahat hem de kullanışlıydı. Bu yüzden de cezaevine yakınını ziyaret ederken de o ayakkabıları giydi. Gittiği cezaevi yüksek güvenlikli bir kapalı infaz kurumuydu. Yani en ufak bir metal parçası bile X-ray’den geçerken uyarı veriyordu.

Cezaevine geldiğinde X-ray cihazından geçmek için üzerindeki bütün metalleri çıkarmıştı. Ancak X-ray cihazı uyarı verdi. Üstü arandı. Sinyalin kaynağı üstü değil, ayakkabısıydı. Çünkü ayakkabının tek özelliği konforlu olması değildi. İçerisinde Bluetooth cihazı da vardı.

Bluetooth cihazı, cep telefonuna bağlanıp giyen kişinin adımlarını sayıyordu. Hakkında tutanak tutuldu, ayakkabıya el konuldu. Durum savcıya bildirildi. İfadesi alındı ve savunma yaptı: “Ayakkabı oğlumun hediyesi, Bluetooth özelliğinden haberim yoktu”.

Savcı bilirkişiden rapor istedi. Bilirkişi raporunda ayakkabının orijinalinin Bluetooth özelliğine sahip olduğunu ve manyetik düzeneğin sonradan eklenmediğini açıkladı. Ancak savcı ikna olmadı ve cezaevine elektronik haberleşme aracı sokmak suçundan iddianame düzenledi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Bluetoothlu Ayakkabı Krizi: Cezaevi Ziyaretinde Mahkemelik Olarak Sonuçlandı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

BBC TÜRK ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin