1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Ankara Emniyetinde İhraç Şoku: Suç Örgütü Liderinden Rolex ve Para Alan Polisler Ihraç Edildi!

Ankara Emniyetinde İhraç Şoku: Suç Örgütü Liderinden Rolex ve Para Alan Polisler Ihraç Edildi!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ayhan Bora Kaplan soruşturması kapsamında suç örgütü lideri olduğu iddiasıyla gözaltına alınan ve halen yargılanan Ayhan Bora Kaplan’ın etkileri Ankara Emniyeti’nde hissedilmeye devam ediyor. Ankara Emniyeti’nde yaşanan deprem, Süleyman Soylu’nun ‘sağ kolu’ olarak bilinen eski Ankara Emniyet Müdürü Servet Yılmaz döneminde örgütlü suçlarla mücadele biriminde görev yapmış olan Emniyet Müdürü Alp Aslan ve Emniyet Müdür Yardımcısı Oben Özay’ın meslekten ihraç edilmesine neden oldu.

Emniyet Genel Müdürlüğü Yüksek Disiplin Kurulu tarafından karara bağlanan ihraç kararı sonucunda Alp Aslan ve Oben Özay’ın teşkilatla bağları kesilecek. Almanya’ya kaçmaya çalışırken yakalanan Ayhan Bora Kaplan’a 10 bin Euro değerinde Rolex marka saat aldırdığı öne sürülen Alp Aslan ve iş insanı Fatih Aslan’dan toplamda 577 bin lira para aldığı iddia edilen Oben Özay ile ilgili soruşturmalar devam ediyor. Her iki polis müdürü hakkında rüşvet suçlamasıyla Ankara Adliyesi’nde dava açıldı.

Masak raporları, Arslan ve Özay’ın banka hesaplarına yüksek miktarda para yatırıldığı ve mali profillerinin uyumsuz olduğunu ortaya koydu. Her iki polis müdürü, Ankara Emniyeti içinde ülkücü polis müdürleri olarak biliniyor. Alp Aslan, Organize Suçlarla Mücadele ve sorumlu müdür yardımcılığı görevlerinde büyük mafya operasyonlarını yönetti. Oben Özay ise Ankara Emniyeti Asayiş Şube Müdürü olarak görev yapmış, ayrıca Başbakanlık Koruma Müdürlüğü’nde de bulunmuştur.

Soruşturma sürecinde Ayhan Bora Kaplan’a rüşvet vermekle suçlanan polis müdürleri, Ankara Emniyeti’nin prestijli görevlerinde yer almışlardır. Süleyman Soylu’nun sağ kolu olarak bilinen Servet Yılmaz döneminde göreve başlayan bu isimler, organizeli suçların yanı sıra aykırı operasyonlarla da anılmaktadır. Ankara’da yaşanan bu yolsuzluk ve rüşvet iddiaları, emniyet teşkilatının itibarını zedelemiş ve soruşturma süreçleri devam etmektedir. Emniyet Genel Müdürlüğü’nün aldığı ihraç kararları, kamuoyunda büyük yankı uyandırmış ve emniyet teşkilatında yapısal değişikliklerin kaçınılmaz olduğu belirtilmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Ankara Emniyetinde İhraç Şoku: Suç Örgütü Liderinden Rolex ve Para Alan Polisler Ihraç Edildi!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

BBC TÜRK ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin