1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. İstanbul’da Şehit Düşen Polis Memuru Şeyda Yılmaz’ın Sivas’taki Son Yolculuğu

İstanbul’da Şehit Düşen Polis Memuru Şeyda Yılmaz’ın Sivas’taki Son Yolculuğu

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yunus Emre Geçti adında 19 yaşındaki bir genç, Ümraniye’de 26 ayrı suçtan kaydı bulunan biri olarak polis tarafından yakalanmaya çalışılırken açılan ateş sonucu şehit düşen 1 yıllık polis memuru Şeyda Yılmaz, İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde düzenlenen törenle memleketi Sivas’a uğurlandı. Şeyda Yılmaz, 2023 yılında Ankara Polis Okulu’ndan mezun olduktan sonra İzmir’e ardından da İstanbul’a atanmış bir polisti. Dün gece Yunus Emre Geçti’nin yakalanması sırasında hayatını kaybeden Yılmaz için İstanbul’da bir tören düzenlendi ve İstanbul Valisi Davut Gül, şehidin eşi Semih Yılmaz, diğer yakınları ve meslektaşları da törene katıldı. Tören sırasında İstanbul Emniyet Müdürü Zafer Aktaş, duygusal bir konuşma yaparak “Üzüntümüz derin, acımız büyük” ifadelerini kullandı.

Aktaş, Şeyda Yılmaz’ın yaklaşık bir yıllık polis memuru olduğunu belirterek vatan toprağının çeşitli köşelerinde görev yapmayı ve ay yıldızlı bayrağın dalgalandığı yerde görev yapmayı yemin ettiğini ifade etti. Şeyda Yılmaz’ın Ümraniye İlçe Emniyet Müdürlüğü Dudullu Şehit İsmail Akkoyun Polis Merkez Amirliği’nde görev yaptığı sırada firari şahsı yakalamak için kahramanca mücadele ettiği ve sonucunda yaralandığı belirtildi. Yaralı olarak hastaneye kaldırılan Yılmaz, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu. Olayın faili olan Yunus Emre Geçti ise kısa sürede yaralı olarak ele geçirildi.

Şehit polis memuru Yılmaz’ın cenazesi İstanbul’daki törenin ardından Sivas’a gönderildi. Sivas merkez Ayyıldız Camii’nde düzenlenen cenaze töreninde Yılmaz için dualar okundu ve vatan için şehit olan kahraman polis memuru son yolculuğuna uğurlandı. Şeyda Yılmaz, fedakarlığı ve cesaretiyle meslektaşları ve yakınları tarafından büyük bir saygıyla anıldı. Ümraniye’deki olay ise polis teşkilatı ve halk arasında derin üzüntü yarattı ve adaletin sağlanması için gerekli adımların atılması talep edildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İstanbul’da Şehit Düşen Polis Memuru Şeyda Yılmaz’ın Sivas’taki Son Yolculuğu
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

BBC TÜRK ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin