1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Diyanet İşleri Başkanlığı’nın Lüks Araç Sevdası: Aracın Sırat Köprüsünden OGS’si Olması Lazım!

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın Lüks Araç Sevdası: Aracın Sırat Köprüsünden OGS’si Olması Lazım!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Diyanet İşleri Başkanlığı, 91.8 milyar TL’lik bütçesi ile 6 bakanlığı geride bırakarak dikkat çekti. 2022 yılında envanterinde 17 milyon TL değerinde araç bulunduran Diyanet, geçen yıl araç maliyetlerinin 100 milyon TL’yi aştığı ortaya çıktı. Bu durum, araç maliyetlerinin bir senede 5.6 kat arttığını gösterdi. Gazeteci Murat Çelik, Diyanet’in lüks araç sevdasını eleştirdi ve bu parayla sırat köprüsünden geçmek gerektiğine ironik bir şekilde vurgu yaptı.

2024 yılında da bütçesinde gözle görülür bir artış yaşayan Diyanet İşleri Başkanlığı, Sayıştay denetiminden geçti. Denetim raporunda herhangi bir usulsüzlük saptanmazken taşıt hesabındaki artış dikkat çekti. 2021 yılında 17 milyon 363 bin 891 TL olan taşıtlar hesabı, 2023 yılında 100 milyon 85 bin 377 TL’ye yükseldi. Ayrıca Diyanet İşleri Başkanlığı Başkanı Ali Erbaş’ın kullandığı Audi A8’in ise geri iade edilmesi tartışmalara sebep oldu.

Diyanet İşleri Başkanlığı, vergi geliri konusunda da önemli bir noktada duruyor. 2019 yılında 736 milyon 596 bin 350 TL vergi geliri elde eden kurum, 2023 yılına kadar bu rakamda düşüş yaşadı. 2023 yılındaki vergi geliri 407 milyon 834 bin 475 TL olarak kaydedildi. Aynı yılda dönem faaliyet harcamaları sonucunda eksi 47 milyar 389 milyon 352 bin TL netice açıklandı. Diyanet’in öz kaynak toplamı ise 5 milyar 790 milyon 714 bin TL olarak belirtildi.

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın lüks araç tercihleri ve artan maliyetler konusunda eleştirilere maruz kalması, kurumun harcamalarına yönelik yeni bir bakış açısı getirmektedir. Sayıştay denetiminde belirtilen taşıt hesabındaki hızlı artış ve vergi gelirlerindeki düşüş, kurumun mali politikalarının gözden geçirilmesi gerekliliğini ortaya koymaktadır. Diyanet İşleri Başkanlığı’nın bu eleştiriler doğrultusunda nasıl bir yol izleyeceği merak konusu olmaya devam ediyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Diyanet İşleri Başkanlığı’nın Lüks Araç Sevdası: Aracın Sırat Köprüsünden OGS’si Olması Lazım!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

BBC TÜRK ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin